Siguranta pe trotineta. Tot ce trebuie sa stiti tu si copilul tau

20/01/2021 | Autor: | Posted in Educatie, Familie

La prima vedere, putine lucruri par mai simple ca mersul pe trotineta. In plus, este o activitate grozava pentru copilul tau, deoarece ajuta la dezvoltarea echilibrului, a abilitatilor motrice, a coordonarii, a musculaturii, iar lista poate continua. Pe piata exista o varietate mare de modele disponibile, cat mai colorate si interesante, care vor atrage atentia copilului tau. Insa, atunci cand cumperi prima trotineta copii, este bine sa ai in vedere mai mult decat designul ei.

Iata ce aspecte este bine sa iei in considerare astfel incat copilul tau sa foloseasca in siguranta trotineta:

  1. Cel mai important aspect pe care sa il ai in vedere este sa cumperi o trotineta potrivita varstei si abilitatilor copilului tau. Pentru copiii intre 2 si 3 ani sunt potrivite modelele cu 3 roti, iar manerul ar trebui sa fie la nivelul taliei copilului. Pentru un copil de 5 ani este potrivita si o trotineta cu 2 roti, mai ales daca deja a invatat sa mearga corect pe una cu 3 roti.
  2. Fii atent la marimea rotilor. Sistemul de franare este mai putin eficient in cazul rotilor mici, din cauza suprafetei lor reduse. Pentru siguranta sporita, alege o trotineta cu roti mai mari, mai ales daca copilul tau foloseste trotineta pe suprafete denivelate.
  3. Calitatea este mai importanta decat pretul. Trotinetele mai ieftine sunt construite, de obicei, cu materiale mai putin calitative, si pot avea anumite piese defecte sau incorect pozitionate, care cresc riscul de accidentare. Este mai bine sa investesti intr-o trotineta mai scumpa pentru a evita aceste probleme. Daca bugetul nu iti permite, poti opta sa astepti perioada reducerilor pentru a achizitiona o trotineta de calitate.
  4. Investeste in echipament de protectie. Cazaturile de pe trotineta, precum si impactul cu pietoni sau diverse obiecte, nu sunt intotdeauna usor de evitat. Insa consecintele acestora, precum zgarieturile, entorsele, sau fracturile, pot fi evitate atunci cand copilul tau poarta casca de protectie, genunchiere, si cotiere, toate potrivite varstei copilului si dimensiunilor sale.
  5. Verifica frecvent trotineta si echipamentul de protectie, mai ales casca, atat pe interior cat si pe exterior. Daca aceasta este deteriorata, nu incerca sa o repari, ci inlocuieste-o, pentru ca nu stii niciodata cum va rezista o reparatie la o eventuala cazatura.
  6. Supravegheaza-ti copilul, mai ales in perioada cand invata sa mearga pe trotineta. Observa cu atentie locurile unde merge pe trotineta pentru a identifica zonele problematice, foarte denivelate, cu pante inalte, curbe periculoase, sau aproape de sosea.

In general, este bine, de asemenea, sa ai in vedere cat de aventuros este copilul tau. Unele trucuri pe trotineta pot parea amuzante, insa pot fi si periculoase. Supravegheaza-l cu atentie si explica-i riscurile, aratandu-i modul corect in care sa poarte echipamentul de protectie, si zonele pe care trebuie sa le evite.

Respectand aceste masuri de siguranta, copilul tau se va bucura de toate beneficiile mersului pe trotineta, iar tu vei sti ca se distreaza fara riscuri.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 17 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns