Sinaia Beauty

posted in: Turism | 0

Sinaia, o statiune de neuitat cu o multitudine de peisaje incredibile care te lasa fara aer in piept. Aflata la doar 60 km de Ploiesti intr-o zona muntoasa altitudinea orasului nu depaseste 1055 m. El a fost ridicat de o mana de calugari care au locuit inca de la inceput pe aceste meleaguri. Pana in secolul la XVII-lea nu a locuit nimeni in acele paduri de la poalele Bucegilor. Apoi s-a construit manastirea Sinaia fondata de insusi Mihail Cantacuzino. Alte obiective turistice interesante sunt Muntii Bucegi si castelul Peles.

Castelul Peles este una dintre cele mai frumoase cladiri din Romania. Construirea unei asemenea bijuteriia a durat foarte putin datorita dorintei regelui Carol. Acel castel avea sa devina casa lui de vara,resedinta. El acum este cunoscut ca fosta resedinta a lui Carol I. El a fost proiectat de catre constructori de Viena si Hamburg. Acolo si-au avut sederea multi muzicieni dar si multi regi si regine. Cea mai importanta vizita la Castelul Peles este cea a lui Sigismund de Luxemburg.

Orasul e de vis, singurul dezavantaj pe care il are statiunea Sinaia este lipsa nocturnei, singura care se gaseste este la Predeal insa atmosfera de pe timpul zilei este incendiara si de la an la an tot mai multa lume alege Statiunea Sinaia. Statiunea are 3 dificultati iar cea mai grea se numeste partia Carp care are o lungime de circa 2500 m. Statiunea Sinaia este la poalele muntilor Bucegi, acestia au o suprafata de 300 km patrati si se situeaza in partea estica a Carpatilor intre culoarul Branului si valea prahovei. Au altitudinea de 1600-2400 si au o priveliste incredibila. Va recomand aceasta statiune cu bratele deschise.

http://www.predealhotels.info/

Follow xanderx460:

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *