Sinaia o veche statiune montana!

posted in: Turism | 0

Sinaia este una dintre cele mai vechi statiuni montane din Romania care are foarte multe de aratat! In aceasta statiune se gasesc nenumarate obiective turistice cum ar fi : Castelul Peles, Castelul Pelisor, Casinoul, Casa Memoriala George Enescu, Manastirea Sinaia, Garile regale, etc.

Statiunea Sinaia este asezata pe valea superioara a Prahovei, in plina zona carpatica, la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa. Sinaia se afla la o distanta de 122 km de Bucuresti, si la 49 km de Brasov. Orasul, dispus sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor, se intinde in partea de nord la locul numit Gura Padurii, unde este plasat hanul “Vadul Cerbului”, iar spre sus, pana dincolo de valea Izvorul Dorului, unde s-a ridicat, in ultimii ani, noul cartier “Platoul Izvor”.

Iubitorii sporturilor de iarna dispun de : partii de schi de diferite grade de dificultate, partii de sanius, pista de bob, scoala de schi pentru copii, incepatori si avansati, centre de inchiriere a materialelor si echipamentului pentru schi, mijloace de transport pe cablu: telecabina, telescaun, teleski, babyski. Vara, numeroase poteci marcate invita la trasee montane in cadrul natural din jurul statiunii sau la excursii in Muntii Bucegi.

In Sinaia veti gasi si Centrul de Informare si Promovare Turistica, amplasat intr-o cladire din curtea Primariei, ofera informari complete despre activitatea turistica. Tot in acelasi loc are sediul Serviciul Public Judetean Salvamont.

La Sinaia se poate ajunge atat pe calea ferata cat si pe sosea. Din toate colturile tarii exista posibilitati de calatori cu trenul, prin Brasov sau prin Ploiesti. Trenurile opresc in gara situata intre raul Prahova si hotelul Caraiman.

Posibilitatile de cazare sunt multiple. Va puteti caza la hotelurile statiunii sau la particularii care abea asteapta sa va conduca in pensiunile din Sinaia pe care le detin!

http://www.travelo.ro/cazare-sinaia/

http://www.travelo.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *