Sistemul Montessori

posted in: Educatie | 0

Este evident ca ritmul alert al schimbarii lumii in care traim, prezenta din ce in ce mai adanca a tehnologiei in viata noastra, relativizarea valorilor si normelor sociale datorita globalizarii au determinat interogari si in ce priveste felul in care privim, intelegem, cele mai diverse aspecte ale vietii noastre.

O zona de maxim interes este educatia. La ea participam si din calitatea de educati (subiecti “pasivi”), dar si din cea de educatori (subiecti activi). Concepte ca “educatie permanenta”, “educatie pentru adulti”, “dezvoltare personala”, “optimizare personala” etc. ne pun in situatia de a schimba aceste roluri si de a fi mereu deschisi asupra a tot ceea ce inseamna educatia.

Toate acestea capata in urgenta si in responsabilitate cand suntem parinti. Intelegem sa fim in acesta situatie chiar mai seriosi si mai atenti decat in ce ne priveste pe noi, dat fiind faptul ca anumite greseli comise in primii ani, anumite carente nerezolvate, pot influenta intregul parcurs al copilului nostru, atat in ce priveste echilibrul sau psihic, devenirea sa umana, cat si in ce inseamna cariera sa profesionala, rolurile sale viitoare si statusul sau.

Din acesta perspectiva a cautarii celei mai bune solutii, strategii, updatarea este obligatorie. Parintii se simt si sunt, azi, parteneri ai educatorului! Ei cauta, citesc, se intereseaza, propun!

Ei bine, Libris.ro, cea mai mare librarie online, pune la dispozitia acestor parinti proactivi, dar a educatorilor, carti si instrumente de invatare ce tin de o metoda care se bucura din ce in ce mai mult, prin rezultatele obtinute, de succes: este vorba de “sistemul Montessori”. Ea a fost dezvoltata, la sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20, de remarcabilul doctor in stiinte Maria Montessori, nominalizata in 1949 la Premiul Nobel pentru Pace.

Puteti gasi pe Libris.ro carti pentru intelegerea mai buna a metodei si pentru aplicarea ei, caiete Montessori, dar si deja cunoscutele cutii cu carti (ca de joc) impartite pe cele mai diverse teme si activitati.

Follow Libris-Online:

Libris.ro este cea mai mare librarie online din Romania. Libris ro este cea mai mare comunitate de clienti multumiti: peste 600.000! Libris.ro este cel mai mare depozit de carte din tara: peste doua milioane de carti. Libris.ro inseamna o oferta fara concurenta: peste 100.000 de carti (29.000 de titluri in limba romana si peste 80.000 in limba engleza), peste 2.100 de albume muzicale, 700 de filme si o varietate de jocuri pentru copii. Libris.ro inseamna livrare prompta, amabila si gratuita (din august 2013!). Orice comanda, indiferent de valoarea ei, ajunge, prin curier, in orice parte a tarii. Libris.ro inseamna “Respect pentru oameni si carti”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *