Categorii
Ecologie

Despre reciclare responsabila, un gand catre generatii

articolepro29.09România este una dintre țările codașe când vine vorba de reciclarea responsabilă a becurilor și echipamentelor de iluminat care conțin mercur. Potrivit celor mai recente date oficiale disponibile pe site-ul Agenției Naționale pentru Protecția, la categoria echipamente de iluminat, România a atins o rată totală de colectare de 19%.

Din fericire, peste 70% din această cotă de colectare a fost asigurată de către RECOLAMP. Mai exact, în cei 10 ani de activitate, Recolamp a reușit să colecteze aproape 4.000 de tone de deșeuri formate din becuri cu halogen, neoane și alte echipamente de iluminat care conțin mercur

“Am investit în acești zece ani toate fondurile colectate din Timbrul Verde, element de cost asociat reciclării echipamentelor ecologice de iluminat și pe care producătorii, în parteneriat cu Recolamp îl includ în prețul final de vânzare al produselor pe care le oferă terților. Cu aceste sume de bani manageriem o rețea națională de colectare, care asigură lunar preluarea a aproximativ 70 de tone de deșeuri din întreaga țară. Ca și idee, înregistrăm o mie de comenzi prin care ni se solicită ridicarea lămpilor și echipamentelor de iluminat arse și depozitate selectiv. Avem protocoale strategice de colaborare cu aproape 12.500 de instituții guvernamentale, companii private, microintreprinderi și alte structuri cu caracter comercial” a explicat un reprezentant Recolamp.

Printre partenerii Recolamp se numără și magazine de retail, centre municipale de colectare dar și alte zone strategice precum mall-uri sau sediile unor clădiri relevante pentru public.

Practic, utilizatorii și consumatorii pot să depună în mod gratuit în spațiile special amenajate sursele de lumină uzate sau echipamentele defecte.

Mai mult decât atât, în 2008 Recolamp a lansat propriul număr, TelVerde 0800.888.666. La acest număr gratuit, apelabil din orice reţea, o echipă dedicată stă la dispoziţia celor interesaţi.

Numărul se adresează atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice care vor să intre în planul național de reciclare și care au nevoie de cutii speciale de colectare.

Categorii
Ecologie

Despre Agricultura

Agricultura – marea revolutiune ce a dezvoltat pe inalte culmi  rasa umana.

Acum ceva timp (10-12 milioane de ani) o fost o mare revolutie ce a rezultat rasa umana. Acest lucru sa reprezentat prin descoperirea hranei care se obtine prin vanarea animalelor, colectarea plantelor salbatice si prin cresterea nimalelor in captivitate si cultivarea plantelor prin seminte.

Agricultura este o stiinta sau arta ce se ocupa cu producerea de hrana. Mai pe scurt termenul de agricultura provine din limba latina. Agricultura se redescopera prin stiinta si ocupatii distincte, de exemplu: Acvacultura = cresterea plantelor si a animalelor ce traiesc in apa, mari si oceane;

Apicultura = cresterea albinelor si obtinerea de miere;
Avicultura = este un domeniu ce are ca scop cresterea pasarilor;
Agrofitotehnia = se ocupa cu cresterea plantelor furaje si tehnice;
Horticultura = ce se ocupa cu cresterea si selectionarea legumelor, pomi fructiferi
flori, plante de sera, etc.
Moluscocultura = au ca scop cresterea molustelor terestre cat si acvatice de
exemplu scoicile;
Piscicultura = avand ca ocupatie cresterea pestilor;
Sericicultura = au ca ocupatie cresterea viermilor de matase;
Silvicultura = se ocupa cu protejarea si exploatarea arborilor din padure,
controleaza protectia florei si faunei;
Zoetehnia = au ca ocupatie cresterea mamiferelor domestice pentru a obtine carne, lapte, lana, blanuri si piei.

In ziua de azi exista mai multe ramuri specializate in agricultura ca se ocupa cu producerea de hrana si imbracaminte sau insotirea timpului. Astazi 50% din populatia globului munceste astazi pentru a-si castiga existent.
In 2002 conform unei evaluari se considera ca 42% din populatia globului se ocupa cu agricultura si era numita cea mai “imprastiata” ocupatie a omului.

In 2005 uitilajele si produsele contau doar cu 4,4% din produsul brut. Cu timpul oameni sau desprins de reala ramura Agricola si au inceput singuri prin intermediu intreprinderilor mici sau mari sa-si castige existent pe cont proprui , ajutandu-se mult de zisele anunturi agricole prin care omul de rand accepta o slujba normal.

Categorii
Ecologie

Toalete ecologice

Toaletele ecologice reprezinta pasul spre viitor facut in evolutia tehnologica. Acestea protejeaza mediul si pot fi transportate si amplasate oriunde, indiferent de distanta pana la sursa de apa curenta si canalizare. Bazinele cu retentie pastreaza conditii igienice pentru sute de oameni zilnic, la preturi reduse. Deseurile biologice sunt distruse de solutia septica in cuva de retentie, care poate fi golita prin vidanjare pentru o noua folosire. Cuva este prevazuta cu coloana de aerisire pentru eliminarea noxelor si a gazelor urat mirositoare.

Sistemul Euro-WC pe care vi-l supunem atentiei este extrem de folositor in cazul spatiilor destinate intrunirilor publice cu multi participanti (stadioane si arene sportive, targuri comerciale, intruniri politice, mitinguri, concerte in aer liber), in cazul spatiilor care sunt folosite temporar (campinguri turistice, tabere militare sau scolare, santiere de constructii, parcari, depozite, antrepozite), in cadrul spatiilor pe marginea autostrazilor, in cazul spatiilor de agrement, pentru constructiile din zone indepartate (gari, statii de transport in comun, unitati militare), si in cazul spatiilor industriale care nu beneficiaza de apa curenta si canalizare.

Cabinele Euro-WC sunt independente de retelele de apa curenta si canalizare. Sunt usor de amplasat si montat, fara sa fie nevoie de mijloace de ridicat speciale. In cazul cabinelor duble, acestea pot fi personalizate pe sexe. Unele modele sunt dotate si cu lavoar. Toaletele ecologice pe care le propunem sunt destinate cu precadere zonelor urbane cu densitate mare de persoane si trafic intens, pentru montare in spatii amenajate.

Gama de toalete ecologice cu sistem Autoclean, de autocuratare, a fost special conceputa pentru adaptarea acestora la cele mai diferite planuri de constructii si sa poata inlocui cu succes toaletele traditionale. Unele dintre acestea sunt echipate cu chiuveta, distribuitor de sapun automat, oglinda, prosop, distribuitor de hartie igienica, cuier si cos de gunoi. O parte dintre aceste toalete pot fi folosite cu succes de persoanele cu dizabilitati.

Toaletele ecologice sunt un semn de civilizatie, se construiesc, se mentin si se dezafecteaza foarte rapid. Pe santier, in camping, in orice loc fara apa curenta si canalizare, aceste toalete ecologice reprezinta solutia cea mai comoda si cea mai ieftina. Preturile sunt variabile in functie de dotari.

Pentru detalii, consultati http://www.dfscentergrup.ro/ DFS Center Grup.

Categorii
Ecologie

Panouri solare – Acces gratuit la apa calda si caldura cu panouri solare

Panouri solare
Acces gratuit la apa calda si caldura cu panouri solare

Energia solara produsa de panourile solare sunt o sursa abundenta, curata si gratuita de energie termica. Un set de panouri solare vor oferi apa calda menajera pe parcursul intregului an. Sunt foarte putine zilele de peste an în care panoruile solare nu vor face fata nevoilor de apa calda din interiorul gospodariei. De asemenea, aceste panouri solare pot incalzi agentul termic pentru instalatia de incalzire centrala a locuintei.

Pentru a va bucura pe deplin de aportul acestor panouri solare in producerea apei calde menajere si a agentului termic, este important, pe de o parte, ca aceste panouri solare sa fie dimensionate corespunzator si, in al doilea rand, sa fie amplasate corect.
Configuratii – Panouri solare
Stabilirea numarului de panouri solare necesare pentru producerea apei calde menajere si a agentului termic pentru incalzirea locuintei trebuie sa tina seama de mai mulți factori: suprafata locuintei, numarul mediu de zile insorite si temperaturile medii anuale din zona respectiva, precum si numarul de persoane care vor locui in respectiva casa.

Un specialist in domeniu va face o estimare a necesarului de apa calda menajera si de agent termic de care locuinta dumneavoastra are nevoie si, bazat pe aceasta estimare, va va recomanda numarul de panouri solare pe care trebuie sa le instalati. Este esential sa achizitionati un sistem de panouri solare care sa contina suficiente panouri solare pentru a acoperi necesarul de apa calda si agent termic al locuintei. In felul acesta, va veti bucura de comfort pe parcursul intregului an.

Panourile solare vor furniza apa calda menajera si agent termic inclusive in lunile reci ale anului. Pentru acele perioade ale anului cu vreme innorata sau cetoasa, se recomanda apelarea la un sistem alternativ de preparare a apei calde menajere sau a agentului termic – un boiler electric, o central pe gaze sau cu combustibil solid. Oricum, daca sistemul de panouri solare este dimensionat si instalat corect, de la bun inceput, acesta va va asigura suficienta apa menajera pe parcursul integului an, iar zilele in care va trebui sa apelati la sisteme alternative vor fi foarte putine.

Panourile solare, chiar daca la prima vedere pot parea relativ costisitoare, isi amortizeaza costurile extraordinar de repede. Cand vine vorba de eficacitatea panourilor solare in a asigura incalzirea locuintei, pe langa dimensionarea corecta a sistemului de panouri solare se impune si o izolare termica eficienta a intregii locuinte. Prin izolare termica se intelege izolarea pardoselilor, a plafonului, a peretilor exteriori dar si montarea unor tamplarii de foarte buna calitate, cu un indice de transfer termic cat mai redus. Proiectarea sistemului de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere si pentru incalzirea agentului termic ar trebui sa se faca luand in considerare o foarte buna izolare termica a locuintei – doar in acest caz investitia in panouri solare este cu adevarat rentabila. Intr-o locuinta care nu este izolata corespunzator, cea mai mare parte a energie termice este irosita – caldura se pierde prin pardoseli, prin tavane si prin pereti, conducand la un consum exagerat de energie.

Pentru locuinte comfortabile, eficiente energetic si care sa nu polueze mediul inconjurator, instalati echipamente ecologice precum panourile solare si asigurati-va ca locuinta dunmneavoastra este cat mai bine izolata termic

Panouri solare

Contactati-ne
pentru mai multe informati cu panouri solare