Sovata – mini-ghid turistic

posted in: Vacante | 0

In centrul Romaniei se afla orasul Sovata, care, incepand din anul 1918, atunci cand a fost reatasat tarii noastre, se bucura de o crestere a popularitatii, datorita apelor calde si lacurilor sarate de aici. Din punct de vedere demografic, dintre cei 10.000 de locuitori ai sai, doar 8.5% sunt romani, restul de 89.4% fiind populatie ungureasca.

Lacul Ursului, unic in Europa, este relativ nou, luand nastere in urma evenimentelor geologice din 1875. drept urmare, apa sa sarata este cunoscuta ca avand efecte benefice asupra problemelor ginecologice, durerilor severe cauzate de reumatism, problemele sistemului nervos periferic si urmarilor unor accidente rutiere, precum cele de motor. Aceste efecte se datoreaza continutului bogat de clor si sodiu, fapt pentru care multi pacienti care in sa se trateze aici aleg sa foloseasca namolul din apele acestui lac.

Muntele de Sare ofera o bogatie a naturii, spre vizitare, padurile de aici fiind diverse si cuprinzand copaci ca brad, stejar, fag, castan sau ulmi. De aceea, verile din Sovata sunt foarte racoroase, iar iernile dintre cele mai blande, orasul fiind ferit de intemperii multumita acestei diversitati. Relaxarea care pune stapanire pe turistii aflati in Sovata nu este deloc intamplatoare, aparand tot datorita acestui aspect, oferit de darnicia naturii.

Pe langa Lacul Ursului, in Sovata mai exista 3 alte lacuri helioterme, ce ofera aceleasi efecte benefice asupra sanatatii. Acestea sunt alcatuite din doua straturi de apa, unul sarat, iar altul produs de precipitatiile atmosferice, dulce, care actioneaza precum un izolator termic, astfel incat apa lacurilor ramane calda, chiar si pe timpul iernii.

O multitudine de hoteluri si pensiuni din Sovata au profitat de aceste aspecte, astfel incat, acum, orasul se poate lauda ca fiind unul dintre cele mai functionale centre SPA si de tratament din tara, majoritatea complexelor dedicate acestui lucru fiind situate in apropierea Lacului Ursu. Turistii veniti la tratament, aici, trebuie sa treaca, intai, pe la unul dintre doctorii specialisti aflati in complexele de tratament, care le va recomanda procedurile medicale specifice afectiunii de care acestia sufera. In Sovata se pot trata urmatoarele afectiuni: boli ginecologice, afectiuni degenerative, reumatismale si inflamatorii, posttraumatisme, tulburari endocrine, afectiuni ale sistemului nervos si boli cardiovasculare. Tratamentele care se practica in acest oras includ sauna, gimnastica medicala, hidroterapie, electroterapie, impachetari cu namol cald, kinetoterapie si tratamente ginecologice.

Cei care doresc sa practice schi la Sovata au la dispozitie doua partii, Alunis si Alunis 2, cea din urma fiind dedicata incepatorilor. In luna ianuarie, in acest oras se organizeaza Serbarile Zapezilor, un festival ce bucura turistii cu concerte, concursuri si jocuri. De asemeni, aici se organizeaza, in fiecare an, numaroase tabere dedicate studentilor si elevilor din toata tara.

In Sovata exista hoteluri, pensiuni si vile ce ofera conditii incepand de la 2 stele si pana la 5 stele, in functie de bugetul fiecaruia. Preturile incep, in general, de la 20 de euro pentru o zi, insa pentru sejururile mai lungi se pot obtine oferte considerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *