SPA si tratamente balneo la Baile Felix

posted in: Sanatate, Turism | 0

La 8 kilometri de orasul Oradea, se afla binecunoscuta statiune Baile Felix, preferata atat de turisti romani cat si de cei straini, datorita centrelor SPA si tratamentelor balneo ce pot fi facute aici. Apele termale din aceasta zona sunt bogate in minerale, ceea ce a permis zonei sa se axeze, in dezvoltarea sa, pe centre destinate tratarii diferitelor afectiuni, dar si relaxarii.

Natura a contribuit, si ea, la atmosfera linistita a acestei statiuni si, intr-un final, s-a ajuns la un rezultat ce atrage, anual, mii de vizitatori.

Apele termale de la Baile Felix sunt folosite in tratamente SPA si balneo. Una dintre cele mai populare tehnici de relaxare, tratamentele SPA, se axeaza, in principal, pe masaje. Acestea pot fi de mai multe forme, insa, cele adeseori practicate la Baile Felix sunt cele care folosesc si apa termala specifica acestei zone, facand, din acest loc, unul unic. Un exemplu in acest sens sunt saunele sau baile cu hidromasaj, foarte populare in complexele turistice mari, precum Hotel Termal Baile Felix sau Hotel International Baile Felix.

Faptul ca acestea doua sunt situate in apropierea padurii face ca tratamentul SPA de care beneficiaza clientii acestora sa fie unul complet, deoarece, in mod normal, acesta trebuie sa implice si plimbari in aer liber sau sport, pe care il puteti practica in salile de fitness din dotarea ambelor.

Totusi, orasul Baile Felix este vestit, in special, pentru tratamentele balneo ce se fac aici. Atat la Hotel International Baile Felix, cat si la Hotel Termal Baile Felix – doua dintre cele mai mari nume, in acest domeniu – se practica tratamente balneo, cu ajutorul unui personal calificat si serviabil.

Beneficiile tratamentelor balneo sunt nelimitate. Odata preferate, in special printre persoanele care sufereau de reumatism sau de alte afectiuni ale oaselor, acestea au pierdut, prentru o scurta perioada, teren, revenind apoi, in forta, atat ca si metoda curativa, cat si de intretinere sau prevenire.

Bogate in sulf, magneziu si calciu, apele termale de la Baile Felix sunt din plin exploatate in complexe balneoclimaterice, precum Hotel Termal Baile Felix sau Hotel International Baile Felix, acestea fiind folosite, nu doar la tratarea unor afectiuni ale oaselor, ci si la cele ale pielii sau a bolilor de nutritie. Acestea imbunatatesc circulatia sangelui, ajuta la o mai buna oxigenare a tesuturilor si la o eliminare mai rapida a toxinelor aflate in organism. De asemeni, ele stimuleaza sistemul imunitar si aduc o stare de bine generala celui care apeleaza la ele.

Daca se urmeaza un tratament balneo de 3 sau 4 saptamani, efectul acestuia este reglarea sistemului nervos vegetativ si a functiilor glandelor endocrine.

Organismul raspunde dupa aproximativ 7 zile la un tratament balneo, efectele unei astfel de cure putand tine chiar si 12 luni. De aceea, este recomandat ca cei care doresc sa profite de situarea in tara noastra a unor centre dedicate tratamentelor SPA si celor balneo, asa cum sunt Hotel Termal Baile Felix si Hotel International Baile Felix, sa faca o vizita anuala aici, de cel putin trei saptamani, pentru a fi in permanenta intr-o conditie de invidiat.

hotel international baile-felix

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *