Spalatorie auto self service – minunatia secolului 21

30/06/2020 | Autor: | Posted in Auto, Utilaje

Secolul 21 a adus o multime de lucruri noi, la care poate nu ne asteptam. iPhone, quinoa, un meniu sanatos la McDonalds si o spalatorie auto de tip self service.

Iata care e treaba cu ultima inventie pe care am enumerat-o: daca nu vine cu instructiuni si pont-uri, e degeaba!

De ce? Pentru ca, daca nu este folosita corespunzator, are un mare potential in a-ti strica masina.

Hai sa vedem, asadar, care sunt lucrurile esentiale pe care trebuie sa le stii atunci cand alegi sa iti speli masina la o spalatorie self service.

Tipuri de spalatorii auto self service

De obicei, sintagma spalatorie auto te face sa te gandesti la o banda transportoare mare cu perii rotative si pulverizatoare sau la o hala cu 2-3 spatii in care personalul specializat se ocupa de curatarea masinii tale.

In cele din urma iti aduci aminte ca ai vazut in diverse zone ale orasului niste “garaje” mari si goale, dotate cu niste pulverizatoare de inalta presiune. Da, nu spunt foarte primitoare si probabil ca multa lume le evita, pentru ca pur si simplu nu stiu cum functioneaza.

In realitate, o spalatorie auto de tip self service este destul de bine dotata cu tot ceea ce ai nevoie pentru a-ti curata singur masina: piste de spalare si spatii de curatare a interiorului. In general, sunt mai ieftine decat cele traditionale si, in plus, sunt deschise non-stop.

Aici probabil ca se cade sa specificam ca exista 2 tipuri de spalatorii self service:

  1. Este cea automata, gen OMV, unde ti se da o moneda de la casa pe care sa o folosesti singur la spalatoria adiacenta benzinariei. Aceasta are o banda transportoare, inconjurata de perii rotative mari si pulverizatoare care spala masina fara interventia ta. Este vorba de cele din imaginea de mai jos:

spalatorie auto self service automata

2. Spalatoria auto self service in varianta manuala, unde ti se pun la dispozitie toate cele necesare pentru a-ti spala si curata masina singur.

spalatorie auto self service manuala

Despre cea din urma o sa vorbin mai mult in cele ce urmeaza.

Spalatorie auto self service manuala – ce trebuie sa stii

O astfel de spalatorie prezinta unele avantaje in comparatie cu cele traditionale:

  • Este disponibila non-stop, astfel ca nu mai este nevoie sa iti faci vreun program atunci cand vrei sa iti speli masina
  • Este mai ieftina decat o spalatorie traditionala
  • Este echipata cu absolut tot ceea ce iti trebuie sa cureti masina atat pe exterior, cat si pe interior

Dezavantajul este ca trebuie sa pui putin osul la treaba. Nu este nici chiar rea treaba asta, pentru ca macar masina va iesi atat de curata pe cat ti-ai dat silinta. Nu mai poti da vina pe angajati care nu au chef de munca si curata superficial sau pe bani dati degeaba pentru ca masina la final nu a iesit cine stie ce.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 1 articole .In curand si alte noutati.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?