Spiritul craciunului in colinde

posted in: Literatura | 0

Craciunul, perioada minunata in care totul e mirific, magnific, superb! De la zapada pana la zurgalai, de la instalatii pana la focurile de artificii, de la Mos Craciun Pana la Nasterea Domnului, de la colinde de craciun pana la bucuria de a fi din nou impreuna, dupa mult timp poate, cu familia.

Spiritul craciunului ar trebuie simtit de toti, de la cel mai mic la cel mai mare. Spiritul craciunului nu inseamna deloc destrabalare, petreceri prostesti, inseamna mult mai mult. Spiritul craciunului este legata in primul rand de sarbatoarea crestina prin care se aniverseaza nasterea lui Iisus Hristos, reprezinta  bucuria de a fi alaturi de cei dragi, bucuria de a primi copiii in casa ta sa te colinde, bucuria de a darui si de a citi pe fata celui care primeste cadoul, bucuria. Nu putem spune cu adevarat ce este spiritul craciunului, nu il putem descrie in cuvinte.

Pentru multi, poate ca craciun inseamna doar Mos Craciun si o masa imbelsugata si ei au de pierdut, pentru ca pierd esenta, rateaza sansa de a fi mai fericiti decat sunt. In esenta insa, sarbatorirea craciunului a fost, este si trebuie sa ramana slavirea Nasterii Domnului Nostru Iisus Hristos. Daca se pierde aceasta esenta, daca se denatureaza prea mult sensul sarbatorii, nu am facut nimic.

Colindele, ce sunt oare? Nu cumva cantarile de slava in cinstea nasterii? Bineinteles, sunt si colinde care au cu totul alt sens, care vorbesc despre cu totul altceva insa adevaratul sens al colindelor si continutul acestora ar trebui sa fie numai vers pentru Iisus Hristos si nasterea lui, ele ar trebui sa vorbeasca despre viata divina, despre nastere, despre Dumnezeu .

Asadar, bucurati-va alaturi de cei dragi, mergeti cu colindul, dar acum nu se mai poarta asa ca ascultati colinde, daca nu aveti colinde romanesti puteti asculta si  colinde in engleza, indiferent de varsta pe care o aveti, impodobiti bradul, puneti instalatii la geamuri, faceti orice tine de bucuria craciunului.

E adevarat ca in engleza sa pierdut mult din colindul traditional, dar mai bine ai ceva decat nimic, si aceste colinde sunt bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *