Sportul si sanatatea

posted in: Sanatate | 0

Stim cu totii ca sportul ne ajuta sa ne mentinam frumosi si sanatosi, insa cati dintre noi chiar practica un sport?

Adevarul este ca suntem foarte putini care practicam diverse sporturi pentru mentinerea sanatatii si mult mai putini care practicam un sport in adevaratul sens al cuvantului. In ultimii ani, salile de forta au inceput sa ia teren in fata multor sporturi, fiindca la sala poti merge la orice ora din zi si dupa antrenamente constante vei dobandi si un aspect fizic placut…muschi : )

In ziua de azi putini sunt cei care mai practica sporturi in adevaratul sens al cuvantului, cum ar fi Kick Boxing, Judo, Canotaj au multe alte sporturi clasice. Multi isi indreapta acum atentia catre culturism, iar unele persoane chiar duc acest aspect la extremis, apeland si la seroizi sau fel si fel de substante pentru a avea un corp bine definit.

Multi afirma ca…culturismul nu este un sport in sine. Asta fiindca concursurile de culturism au un sistem aparte de punctare si nu presupune nici un efort fizic sau intelectual ce trebuie dovedit in fata unei comisii, ci presupune doar incordarea concurentului si analizarea muschilor de catre juriu.

Desi suntem multi cei care merg la sala, nu multi cautam si sa excelam si sa devenim culturisti, si nu este nici o problema in asta. Cu viata cotidiana, multi dintre noi abia avem timp sa exersam 1-2 ore la 2 zile mergand la sala, apai sa ne axam doar pe asta!

Cu toate acestea, problema care vreau sa o ridic in acest articol este despre consumul de steroizi ca cei de aici. Multe persoane care merg la sala ajung sa isi administreze steroizi pentru a avea un aspect mai placut din punct de vedere social. Iar acest lucru nu este deloc indicat! Steroizii te ajuta sa pui masa musculara intr-un timp scurt, dar pe termen lung nu iti ofera beneficii.

Multi dintre cei care aleg sa ia steroizi pentru a castiga muschi sunt de cele mai multe ori simplu copii de iceu care s-au uitat prea mult la filme cu personaje cu muschi. Da, sunt situatii in care se cere sa iei steroizi, de exemplu daca doresti sa participi la o competitie de culturism. Nu este nici un secret ca cei care merg la concursuri de culturism isi administreaza steroizi. Altfel nu poti avea o astfel de masa musculara cu o asa definire. Iar intr-o astfel de situatie esti obligat indirect sa iti administrezi si tu steroizi.

Insa daca mergi la sala doar pentru a-ti mentine o conditie fizica buna, NU lua steroizi! Pentru ca pur si simplu ti-ai anulat scopul principal. Produsele anabolizante nu te ajuta sa iti mentii sanatatea, ci ti-o afecteaza pe termen lung.

Follow Andrei:

Tanar, nelinistit, pasionat de tot ce tine de Internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *