Sprijinire excavatie – Tehnologie cu palplanse

posted in: Servicii | 0

In situatii deosebit de dificile, cand este dificil sa iei in considerare toti factorii, este necesara interventia unui specialist. Procesul de sprijinire excavatie se face pentru a stabiliza peretii excavatiei. Peretii inalti si complecsi sunt supusi in mod constant la sarcini, si exista o lista considerabila de forte constante si periodice care afecteaza continuu structura. Este extrem de dificil sa evaluezi toate nuantele pe cont propriu, asa ca este mai bine sa nu risti, ci sa contactezi expertii de la Terratest Romania care au experienta si experti in lucrari de sprijinire excavatie.

Ce trebuie sa stii despre sprijinire excavatie?

Indiferent de scopul constructiei, proiectarea este compusa din 3 parti: fundatie – parte subterana, corp – parte verticala deasupra solului, drenaj. Atunci cand se determina grosimea corpului si adancimea fundatiei, este recomandabil ca sprijinirea excavatiei sa se bazeze pe tipul de sol si pe inaltimea peretelui in sine. Indiferent de caracteristicile peretelui de sprijin, umiditatea se aduna in mod constant in spatele acestuia, ceea ce duce la stagnarea apei si la distrugerea structurii. De aceea, in etapa initiala a aspectului general, este gandita organizarea drenajului.

Peretii de palplanse metalice ofera suport de retinere prin rigiditatea elementelor continue de perete vertical si rezistenta pasiva de la sol sub gradul finit. Peretii de sprijinire excavatie, cu palplanse metalice, sunt un sistem de sprijin eficient care retine atat pamantul, cat si apa. Peretii de palplanse constau din elemente de otel interblocate, de obicei in forma de ˝Z˝, antrenate vertical sau vibrate la o adancime determinata sub baza materialului retinut.

Terratest Romania se adapteaza constant la noile tehnologii pentru a raspunde nevoilor de sprijinire pentru orice tip de sol sau nevoie de proiect. Flota de echipamente de constructii de ultima generatie, poate vibra sau presa palplansei de pana la 80 de picioare intr-o singura miscare continua. Terratest Romania a construit pereti de palplanse pentru diverse proiecte, de la excavatii ale albiilor de rau pana la sprijinire temporara pentru constructia conductelor.

Palplansele de tabla de otel sunt cele mai utilizate elemente de sprijinire excavatie incorporate in chei si debarcader. Sunt relativ usoare si usor de manevrat, pot fi furnizate in lungimi mari si pot fi extinse si taiate fara dificultate excesiva. Acest tip de sprijinire excavatie poate fi amplasat la o adancime considerabila, cu deplasare redusa, intr-o gama larga de conditii de sol si in roci afectate de intemperii. Acolo unde se intalneste duritatea, sectiunea de sprijinire excavatie necesara, ar putea depasi sectiunea necesara pentru a rezista la indoire. Cu diferite forme de pretratare, palplansele de tabla de otel pot fi instalate si pe roca solida, intr-un sant umplut cu beton, prin despicarea prealabila a rocii sau prin utilizarea diblurilor de varf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *