Sprijinire excavatie

04/09/2019 | Autor: | Adaugat in categoria Servicii

Palplansele sunt folosite pe post de sustinere a malurilor si pe post de sprijinire excavatie. Pentru acest lucru se folosesc profile metalice din otel, cu prinderi pe margini. De-alungul perimetrului liniei de coasta sau excavatiei, palplansele sunt introduse pe secvente pentru determinarea adancimii acestora, dupa care acestea se interconecteaza si alcatuiesc un perete de sprijin, ce dezvolta permeabilitate scazuta.

Palplansele sunt foarte utilizate la parcari subterane sau statii de fundatii si pompare, pentru sprijinire excavatie. De asemenea, sunt utilizate si pentru realizarea de insule. Cele de tip permanent sunt create pentru o durata ridicata de exploatare.

Cei de la Terratest Geotehnic SA se ocupa cu furnizarea si instalarea de palplanse pentru pereti de sustinere temporari sau structuri permanente. In functie  de zona unde or sa aiba loc lucrarile, aplicatiile pot varia mult. Prezenta lor se face resimtita pe 5 continente: America de Sud, America de Nord, Africa, Europa si Asia, fiind in continua extindere.

Grupul Terratest a fost infiintat in 1959 si este lider in Spania in domeniul imbunatatirii terenului, fundatiilor speciale si problemelor legate de mediul inconjurator. Este cunoscut ca fiind ca un grup international de firme de constructii si lider in Imbunatatirea Terenului, Fundatii Speciale si Microtunele si Lucrari de Mediu. Cei de la Terratest ofera solutii pentru orice tip de problema geotehnica, necontand complexitatea acesteia. Sunt foarte eficienti si dau dovada de seriozitate cand vine vorba de cerintele clientilor, fiind in stare sa se adapteze oricaror cerinte, putand veni si cu idei noi.

Printre activitatile celor Terratest, se enumera urmatoarele: piloti CFA, piloti forati tubat, piloti forati cu bentonita, piloti prefabricati, piloti forati cu polimeri, piloti Offshore, pereti mulati, drenuri verticale, trench cutter, coloane de balast si drenuri verticale.

Sprijinire excavatie

Sisteme sprijinire excavatie pentru excavatii adanci

Suportul de sprijinire se refera la o solutie proiectata pentru stabilizarea unei sapaturi. Suportul de sprijinire este in general necesar pentru sapaturile care depasesc mai mult de 1.8 metri. Suportul de sprijinire a sapaturilor adanci se refera la suprapunerea suplimentara care este necesara pentru a stabiliza un perete de retinere atunci cand excavarea devine in mod obisnuit mai adanca de 3 pana la 4 metri. Astfel de sisteme de sustinere a sapaturilor cuprind suruburi, santuri din otel, rachete, ancore elicoidale si placi de beton de sus in jos.

Rolul sistemelor de sustinere este de a asigura o intindere laterala pentru peretii de retinere. Sistemele de sustinere pot fi subdivizate in exterior si interior, in functie de mecanismul de transfer al sarcinii. Suporturile externe lucreaza prin transferul sarcinilor de excavare laterala dincolo de zona activa a miscarilor solului.

Pe de alta parte, suporturile interne, cum ar fi stalpii, rachetele sau placile de podea, transfera sarcini laterale in interiorul excavarii. In toate cazurile, sistemele de sustinere si de retinere trebuie sa colaboreze strans pentru a garanta un nivel ridicat de performanta.

Cine ar trebui sa proiecteze sprijinul pentru excavatii?

Proiectarea pentru sprijinire excavatie este o sarcina foarte sensibila. Un sistem de sprijinire a excavatiilor ar trebui proiectat de un inginer profesionist licentiat, care intelege foarte bine solul si comportamentul structural. Proiectarea excavatiilor necesita cunostinte geotehnice si structurale. Suportul de excavare poate fi proiectat si de inginerul contractorului.

Grupul Terratest are mai mult de 2000 de angajati care ofera seriozitate si eficienta maxima cerintelor clientilor, adaptand proiectul cerintelor respective si oferind idei noi, atunci cand este nevoie.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Acest autor a publicat 31 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Sanatate

Condițiile ideale pentru un implant dentar Fast & Fixed sunt o falcă complet edentuloasă, fără inflamații și chisturi în cavitatea bucală și un volum suficient de os al maxilarului. Însă, un pacient nu …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Cumparaturi

Jurnalul sau agenda este un accesoriu simplu, dar indispensabil pentru multe persoane. Poti cumpara jurnale si agende elegante din magazinul online Pravalia-cu-Surprize.ro. Jurnalele si agendele prezentate in sortimentul magazinului online, te uimesc …