Tot ce trebuie sa stii despre SSD pret

posted in: Electronice | 0

Prin SSD se intelege solid state drive, adica un dispozitiv de stocare a datelor care folosește memorie cu semiconductori. Iata ce trebuie sa stii despre pretul SSD-urilor.

SSD este folosit de mai bine de 50 de ani

SSD-urile sunt mai rezistente la socurile mecanice decat HDD-urile, de aceea pretul SSD este unul mai mare. Acest lucru nu este, asadar, de mirare.    Aceste dispozitive au aparut acum aproximativ 50 de ani si de atunci sunt din ce in ce mai utilizate. Pretul SSD este stabilit de comania producatoare.

Acestea pot fi acizitionate de pe site-urile care vand produse electronice si electrocasnice, dar si din magazinele care se ocupa cu vanzarea de astfel de produse. Daca nu te pricepi prea bine la SSD nu te aventura s ail cumperi singur, ci este cel mai indicat sa ceri sfatul unui specialist, sa fie o persoana care se pricepe si alege ceea ce este mai bun de pe piata.

Pretul SSD difera de la un magazine la altul

SSD urile au tip de incepere a rotatiei instantaneu, iar preturile SSD difera de la un site la altul si de la un magazin la altul.

Este si normal sa nu fie aceleasi preturi peste tot, caci si marfa difera. Mai exact, aceste solid state drive sunt fabricate de producatori diferiti. Exista Flash SSD Kingston V300 , Solid State Drive Samsung 850, SSD Corsair Force, SSD Intel 530 Series, SSD Intel 730 Series, etc.

Dupa ce te hotarasti asupra modelului faci imediat si comanda online. Poti alege sa platesti cand ajunge curierul la tine acasa cu comanda, iar transportul este de cele mai multe ori gratuit, ceea ce este un lucru excelent cand te decizi sa iti cumperi un SSD.

Este important ca pretul SSD sa fie in concordant cu calitatea, deci sa citesti foarte bine toate specificatiile tehnice ale acestuia atunci cand il cumperi, astfel incat sa nu dai gres si sa nu ai motive s ail rambursezi si sa astepti pana cand iti vine altul.

Pretul SSD porneste de la undeva de la 200 de lei si poate sa ajunga pana la 1700 de lei, in functie de “ceea ce sties a faca” acest dispozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *