SSD-ul ofera un plus de performanta semnificativ

posted in: Hardware | 0

Daca pana acum ne laudam cu capacitati mari de stocare pe hard disk-urile calculatoarelor sau ale laptopurilor, in acest moment progresul tehnologic ne duce mai degraba in sfera comparatiilor in viteza. Vechile HDD-uri pe zi ce trece scad din popularitate in detrimentul SSD-urilor, insa acestea din urma inca nu sunt utilizate la scara larga iar adoptarea lor de catre utilizatorii obisnuiti este inceata datorita lipsei de informatie cu privire la avantajele acestui nou tip de memorie pentru stocarea datelor.

Pretul SSD-urilor este in continuare mare insa performanta oferita justifica cheltuiala

In ultima vreme pretul SSD-urilor a scazut din ce in ce mai mult, insa cu toate acestea pretul lor tot nu este inca unul care sa fie pe placul tuturor buzunarelor, iar cu inundatiile de acum 1-2 ani din Thailanda, in zona centrelor de productie a hard disk-urilor, acestea aveau toate motivele pentru a ramane la un pret mai piperat.

Cu toate acestea, plusul de performanta oferit de catre un Solid State Drive este foarte mare iar investitia intr-o astfel de componenta chiar isi justifica bugetul in cazul in care lucrezi mult pe calculator. Astfel, load-ul pentru Windows ajunge in general la o patrime din timpul initial, iar combinat cu restul componentelor PC-ului performanta in pornirea aplicatiilor poate fi chiar aproape instanta – daca de regula asteptam 40-50 secunde pana pornea Photoshop-ul, prin schimbarea HDD-ului cu SSD-ul acest timp de incarcare s-a redus la sub 5 secunde.

In acest moment exista permanent oferte pentru componente de la majoritatea magazinelor online si poti sa prinzi o oferta foarte buna, trebuie doar sa vanezi ofertele pentru a face achizitia la momentul potrivit din punct de vedere al pretului.

Migrarea de la HDD la SDD este extrem de simpla

Multa lume din comoditate sau din lipsa de cunostinte asupra procesului de migrare a datelor nu trece inca pe SSD. Cu toate acestea, majoritatea producatorilor de Solid State Drive-uri ofera software pentru mutarea automata a datelor, inclusiv a sistemului de operare instalat.

SSD-urile se livreaza cu tot cu accesorii

Un alt lucru indus eronat catre posibilii clienti este faptul ca  SSD-urile nu ar veni cu accesorii. Total eronat, SSD-urile care se vand la cutie vin cu toate cablurile aferente montarii in calculator si cum dimensiunea acestora este de 2.5 inch pentru a putea fi montat direct si in laptop, in cutie mai gasesti si un rack pentru adaptarea la 3.5 inch si montarea la calculator. De asemenea mai primesti inclusiv suruburile aferente montarii iar daca tot suntem la montare – nu trebuie sa ai cunostinte avansate asupra calculatoarelor pentru a-l monta, instructiunile sunt detaliate si pe internet se gasesc multe tutoriale.

Asteapta oferta potrivita si spor la cumparat

In general preturile se reduc insa nu semnificativ de pe o zi pe alta. Cu toate acestea periodic mai sunt cateva oferte speciale de la producatorii acestor echipamente, in general am vazut oferta la Kingston si Intel. Asteapta, planuieste din timp achizitia si dupa aceea cumpara la cel mai bun pret – vei ramane surprins de cum se schimba fata calculatorului la montarea acestei componente!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *