Stirile IT in Romania:de la site-uri de umplutura la cele profesioniste

posted in: Uncategorized | 0

Nu mai este un mister pentru nimeni ca jurnalismul in Romania a atins cote uimitoare ale penibilului.

Exista ziare care nu de mult erau recunoscute pentru articolele lor profesioniste si din care chiar putei sa tragi o concluzie sau ca citesti o informatie concludenta, acum aceste ziare ajunse si sau existete doar in mediul online ofera stiri scrise pentru a impresiona, pentru a soca, dar nu si pentru a aduce o informatie concludenta, nu pentru a-l face pe cititor sa traga o concluzie certa, ci pentru a-l lasa cu gura amara si sa-l faca sa inchida site-ul de la prima jumatate de titlu citit.

Din pacate exista si siteuri de stiri IT Romania care au cazut in plasa stirilor bombastice, dar care in sine nu sunt decat niste informatii de umplutura, fara o noima si fara a aduce cu adevarat o informatie benefica oricarui cititor.

Aceste site-uri nu sunt extrem de multe, dar sunt de ajuns incat sa te faca sa renunti a te mai informa din mediul online romanesc. Pentru ca pentru ei o mica problema de sistem inseamna ceva groaznic, care afecteaza zeci de milioane de utilizatori din intreaga lume, desi, in fapt, nu afecteaza pe nimeni.

Dar, cum este si normal, sunt si site-uri care isi respecta cititorii si ofera doar articole cu informatii complete, fara a dramatiza, fara a duce stirea la nivel de bomba media. Sunt cateva de pe care ma informez si la care m-am si abonat, pentru ca vreau ca in fiecare dimineata sa citesc doar acele informatii care cred ca imi sunt de folos. Precum review-uri ample despre un telefon pe care mi-as dori sa-l cumpar sau o informatie oficiala despre lanarea celui mai nou telefon al unui brand mare din domeniu.

Daca stii sa selectezi bine informatia, vei vedea ca vei gasi chiar si stiri IT jocuri extrem de bine realizate. Aceste articole despre jocuri nu sunt scrise din auzite, ci de catre redactori care s-au jucat jocul respectiv, care au testat si care a dus la bun sfarsit misiuni intregi din joc si chiar intregul joc. Tocmai pentru a putea scrie un articol corect, nu o stire rescrisa de pe un site din afara care s-ar putea sa nu fie tocmai corecta.

Ce trebuie sa contina o stire corecta sau cat mai completa despre un joc? In primul rand, informatii concrete despre grafica. Nu e un articol de ajutor daca se spune succint ca grafica jocului e foarte naturala, asta se spune despre mai toate jocurile. De asemenea, trebuie sa existe informatii concrete despre gameplay, despre misiunile pe care autorul le-a avut de parcurs, despre armele si modul in care a putut sa le obtina, despre cele mai grele misiuni avute si timpul in care a terminat jocul.

Si, nu se poate omite niciodata configuratia PC-ului sau a consolei de jocuri pe care a dus la bun sfarsit jocul despre care tocmai a scris.

Asadar, exista site-uri de stiri IT doar de umplutura in Romania, dar exista si site-uri care sunt extrem de bine construite, cu articole ce aduc informatie concreta. Trebuie doar sa stii sa faci o selectie corecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *