Strategie de branding pentru recunoasterea brandului

posted in: Servicii | 0

Tactica fara strategie este calea cea mai lenta catre victorie. Acest adevar comun nu isi pierde niciodata relevanta. Inainte de a incepe orice actiune care te va costa bani, trebuie sa determini care cale va fi cea mai eficienta. Pentru aceasta, fiecare brand are nevoie de o strategie de branding clara, care sa reflecte scopuri si obiective, pozitionare, canale si metode de comunicare. Agentia de branding Armeanu poate pune in practica strategia de branding, oferind cea mai buna experienta clientilor. O strategie de branding consta din mai multe etape care indeplinesc sarcini specifice.

Ce include strategia de branding?

Principalele componente ale strategiei de branding sunt:

Concept. Ajuta la intelegerea ideilor principale ale companiei si la determinarea nevoilor clientului, precum si a metodelor de rezolvare a nevoilor. De asemenea, creeaza unicitate si individualitate, datorita carora compania va iesi in evidenta fata de ceilalti si va castiga popularitate.

Publicul tinta. Segmentarea corecta a audientei, determinarea parametrilor potentialilor clienti si identificarea dorintelor acestora, vor ajuta compania sa imbunatateasca relatia cu cumparatorul. Este un instrument puternic pentru construirea unei strategii de branding puternice si eficiente.

Propunere unica de vanzare. Strategia de branding face posibila iesirea in evidenta fata de concurenti si o cooperare benefica cu clientii. Astfel, produsul devine de neinlocuit si la cerere.

Capacitate de comunicare de formare a marcii. Prin determinarea canalelor de comunicare cu publicul si alegand cel mai de succes stil de interactiune, poti creste loialitatea, poti creste influenta si recunoasterea companiei. Aceasta este o strategie de branding care include dezvoltarea unei identitati corporative, logo, nume, site web si alte mijloace de comunicare cu publicul tinta.

Definitia valorilor. Complexul de determinare a beneficiilor emotionale si rationale va ajuta la stabilirea unei bune relatii cu clientul. Devii valoros pentru publicul tau tinta.

Implementarea. O etapa importanta in formarea marcii, care permite determinarea instrumentelor pentru implementarea sarcinilor.

Monitorizarea performantei. Face posibila urmarirea rezultatelor pozitionarii marcii, fiind dezvoltate instrumente de masurare a indicatorilor de performanta.

Acestea sunt componentele principale ale unei strategii de branding. Se lucreaza cuprinzator pentru a elabora un algoritm clar de actiuni pentru formarea unui brand si pozitionarea acestuia pe piata.

Dezvoltarea strategiei de branding deschide urmatoarele oportunitati pentru fiecare companie: ajuta la identificarea deficientelor si a problemelor existente in afacere in prezent; determina principalele nevoi reale ale publicului tinta; ajuta la crearea de noi nevoi pentru publicul tinta, pe baza unicitatii si proprietatilor produsului sau serviciului; evidentiaza caracteristicile si avantajele, ceea ce face posibil sa ramai inaintea concurentilor si sa oferi conditii mai favorabile clientilor; face posibila corectarea sau crearea unor directii complet noi de dezvoltare a marcii; creeaza o imagine pozitiva a marcii si ajuta la construirea impresiei si a emotiilor necesare; ajuta la stabilirea contactului cu publicul tinta si la ancorarea declansatoarelor emotionale care cresc loialitatea; creste gradul de cunoastere a marcii si multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *