Tabara coolturala din Insula de Smarald

posted in: Turism | 0

Pe vremuri taberele se rezumau la socializare si multa distractie – cui nu i s-a pus pasta de dinti pe clanta usii sau in papucei? Insa, in criza de timp pe care azi nu numai adultii, ci si copiii o resimt, tabara de vara reprezinta o oportunitate de a invata lucruri noi (v-ati gandit vreodata ca in cei 12 ani de scoala primara si gimnaziala vacanta de vara cumuleaza 3 ani?)

Brandul cultural BookLand a venit cu un concept unic, care imbina atmosfera taberelor vechi cu aventuri, programe educative, dar si multa distractie. Lansata acum 5 ani, Tabara Coolturala BookLand a facut cunostinta si cu Irlanda, poposind in Comitatul Galway abia in 2015. Succesul taberei a dus la repetarea experientei si in anul urmator, iar in 2017, intre 14 si 21 iulie, ajunge din nou pe meleagurile verzi de pe coasta de Vest a Insulei de Smarald.

Copiii cu varste cuprinse intre 11 si 17 ani au acum sansa de a face cunostinta cu o tara cunoscuta pentru pasiunea cu care iubeste muzica, dansul si literele. Irlanda i-a dat lumii pe Oscar Wilde, Samuel Beckett si pe James Joyce, iar oferta de turism cultural al tarii este aproape nelimitata. Aflat pe tarmul Oceanului Atlantic, in partea directa opusa Dublinului, Galway este considerat „cel mai irlandez dintre orasele irlandeze”, faimos atat pentru monumentele sale, cat si pentru frumusetile naturale din jur.

In oras, copiii se vor plimba zilnic prin cel mai eclectic Cartier Latin, vizitand zilnic puncte de interes cultural precum Castelul Lynch, Catedrala Gotica sau Muzeul orasului, iar serile si le vor petrece la spectacole de muzica, dans si teatru.

Nu vor fi limitati insa de zidurile acestui vechi oras. In zile diferite, ei vor avea ocazia sa viziteze 3 zone spectaculoase, pentru a se convinge singuri de frumusetea si verdeata Irlandei. Parcul National The Burren taie rasuflarea cu privelistile sale dominate stanci calcaroase si faleze ametitoare. Putin mai bland cu privitorii sai este Parcul National Connemara, unul din simbolurile culturii traditionale irlandeze. Aici copii vor vizita Abatia Kylemore – care arata mai degraba ca un castel de poveste – si parcul de un verde stralucitor din jurul ei. A treia minune a naturii pe care o vor vizita este Inishmore, cea mai mare dintre Insulele Aran, unde vor fi incantati nu doar de peisajul stancos, format din terase verzi, dar vor putea inota si in Oceanul Atlantic.
Aceste opt zile, pline de aventura si descoperiri, sunt valabile pentru pretul de ultima ora de doar 1.063 Euro, in care sunt incluse transportul cu avionul si servicii all inclusive. Fiind probabil cea mai buna oferta de tabara externa, n-am vrea ca tinerii sa rateze aceasta ocazie, astfel ca parintii au posibilitatea platii in rate – 700 lei pe luna, timp de 7 luni. Visul oricarui copil este sa vada lumea si nu e niciun punct de inceput mai bun decat acest oras irlandez din vestul Europei, de unde isi pot indrepta ochii inspre America.

Dupa Irlanda, aventurile Taberei Coolturale BookLand continua in Suedia (28 iulie – 4 august), dar si in doua locatii superbe din tara noastra: Valea Lotrului (23-30 Iulie / 6 – 13 August / 13 – 20 August) si Predelut – Bran (20 -27 august).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *