O noua perspectiva asupra tamplariei si izolatiilor aplicate cladirilor moderne

28/05/2015 | Autor: | Adaugat in categoria Interprinderi Mici si Mijlocii

Subiectul izolatiilor termice si fonice aplicate cladirilor moderne este unul ce a devenit de actualitate in ultima vreme, ca urmare a necesitatii de economisire a agentului termic folosit, dar si din punct de vedere a obtinerii mult-necesarei stari de liniste care astazi este pusa in pericol de zgomotul cotidian nu doar in orasele mari, ci in orice asezare umana.

Daca acum cativa ani izolarea cu ajutorul sticlei speciale era inca ceva nou introdus in mentalul social, azi se analizeaza acest subiect din mai multe puncte de vedere, inclusiv perspectiva ecologica si ramificatiile pe care un consum de caldura redus le are asupra mediului inconjurator – de la consumul redus  de combustibili fosili la costurile mai mici implicate in procesul de incalzire a locuintelor si a cladirilor  de birouri sau a cladirilor publice.

Dincolo de aspectul ecologic al situatiei apare si aspectul practic, ce nu trebuie  ignorat sau subestimat, dat fiind ca societatea gandeste in termeni de costuri si rezultate.

Deoarece problema costuri-rezultate este una cu totul practica, ea trebuie integrata in situatia generala a lucrarilor de izolare si nu numai, insa nu trebuie uitat aspectul estetic si functional al unor astfel de proiecte de mica sau mare anvergura.

Dupa ani in care practicalitatea a fost prima conditie in efectuarea unor asemenea lucrari, aceasta a fost inlocuita de aspectul estetic si incercarea de a integra elementele de tamplarie in aspectul general al locuintelor si nu numai, fara a modifica in mod hotarator integritatea ansamblului arhitectonic deja existent, ci mai degraba cautand sa integreze aceste elemente in tabloul deja existent.

Cladirile ce au nevoie de asemenea lucrari pot acum sa fie pastrate cat mai aproape de aspectul lor original, data fiind evolutia tehnicilor de reconstructie si reconstituire a tamplariei din lemn – dat fiind ca majoritatea acestora contin elemente din lemn fragile.

Un aspect din ce in ce mai cautat in realizarea de amenajari, reconstructii sau lucrari de izolare la ora actuala este tamplaria din lemn, din cauza faptului ca acest tip de tamplarie ofera un aspect finisat unic, adaptat la nevoile si gusturile fiecaruia, dar si deoarece piata ofera numeroase posibilitati de a beneficia de produse altadata considerate rare, greu de obtinut sau de prelucrat.

Avand la dispozitie o varietate mare de posibilitati de a personaliza atat elementele exterioare cat si cele interioare de tamplarie din lemn, de la scari interioare si obloane din lemn la usi de garaj, usi interioare din lemn, usi din lemn si elemente folosite in amenajarea curtilor si gradinilor exterioare,cel care apeleaza la specialisti din acest domeniu poate nu doar sa personalizeze, ci chiar sa inoveze modul in care lucrarea in cauza este efectuata, contribuind el insusi la unicitatea proiectului.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Din 2006 fabrica NERBOTHERM este noul membru al familiei DC NEW MODE și este localizată în orașul Bekes din Ungaria. Activitatea noastră principală este prelucrarea lemnului iar experiența specialiștilor noștri garantează realizarea celor mai ambițioase proiecte inclusiv cele de restaurare și reconstituire.

Acest autor a publicat 6 articole pana acum.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Sanatate

Condițiile ideale pentru un implant dentar Fast & Fixed sunt o falcă complet edentuloasă, fără inflamații și chisturi în cavitatea bucală și un volum suficient de os al maxilarului. Însă, un pacient nu …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Cumparaturi

Jurnalul sau agenda este un accesoriu simplu, dar indispensabil pentru multe persoane. Poti cumpara jurnale si agende elegante din magazinul online Pravalia-cu-Surprize.ro. Jurnalele si agendele prezentate in sortimentul magazinului online, te uimesc …