Tehnologii Folosite De Purificatoare De Aer

posted in: Electronice | 0

Folosind purificatoare de aer puteti elimina praful, poluantii, alergenii, diversi factori contaminanti, fumul, acarienii, bacteriile, virusii, polenul, mucegaiul, mirosurile si gazele care pot afecta mediul caminului dumneavoastra. Cum nivelul de poluare al atmosferei a devenit un subiect intens dezbatut in societatea actuala, tot mai multi oameni opteaza pentru purificatoare de aer pentru a-si asigura un ambient placut si sanatos macar in caminul personal. Lasand insa deoparte utilitatea in sensul de confort al unui astfel de aparat, tot mai multi cumparatori au apreciat latura sa practica: pacientii bolnavi de astm sau cei predispusi la o serie de alergii .

Pentru a intelege felul in care aceste purificatoare de aer actioneaza este important sa analizam tehnologiile care stau la baza lor si care, in esenta, se impart in doua categorii: tehnologii active si tehnologii pasive, sunt insa o serie de purificatoare de aer care le combina pe cele doua.
Tehnologiile pasive se bazeaza pe curatarea aerului prin aspirarea acestuia in purificator- aerul trece printr-o serie de filtre care retin alergeni, microorganisme, particole de diverse tipuri, mirosuri,etc. In categoria aceasta intalnim filtre HEPA si generice, filtre de carbon, electrofiltre si filtre UV.
Tehnologia activa presupune ca aerul sa fie purificat inafara unitatii de purificare prin producerea unui efect tip in incapere. In cadrul acestei categorii intalnim doua tipuri de actiuni: purificare prin ionizare- prin care se produc ioni care se ataseaza de particole si elimina compusi chimici, particole de praf, etc- si purificare prin generarea de ozon- acestea actioneaza in sensul modificarii moleculelor de oxigen si transformarea lor in ozon- distrugand astfel micro-organismele si indepartand mirosurile si gazele din aer.
Avantul tehnologic din societatea noastra permite evolutia acestor aparate in timp relativ scurt- daca sunteti interesati sa investiti intr-un astfel de aparat studiati piata de profil si veti gasi informatiile necesare pentru a lua o decizie inspirata.

http://www.e-galaxy.ro/aspiratoare-cu-spalare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *