Tehnologii noi aparute ne bat la usa

posted in: Internet | 0

In zilele noastre tehnologia avanseaza din ce in ce mai repede iar noile tehnologii aparute au inceput sa se propulseze cu viteza catre alte frontiere inimaginabile ale stiintei.

Oamenii de stiinta au visat mult timp sa dezvolte computere cuantice, masini care se bazeaza pe legile arcane ale fizicii pentru a indeplini sarcini cu mult peste capacitatea celor mai puternice supercomputere de astazi.

In teorie, o astfel de masina ar putea crea modele matematice prea complexe pentru computerele standard, extinzand foarte mult gama si precizia previziunilor meteorologice si previziunile pietei financiare, printre altele. Ei ar putea simula procesele fizice, cum ar fi fotosinteza, deschizand noi frontiere in energia verde. Calculul cuantic ar putea, de asemenea, sa rastoarne inteligenta artificiala la un nivel mult mai ridicat de sofisticare.

Cercetatorii de la Centrul de Cercetare pentru Optoelectronica din cadrul Universitatii din Southampton au dezvoltat o noua forma de stocare a datelor care ar putea supravietui potential de miliarde de ani. Cercetarea consta in sticla nanostructurata care poate inregistra date digitale in cinci dimensiuni utilizand scrierea cu laser femtosecond.

Depozitul de cristal contine 360TB pe disc si este stabil pana la 1000 de grade Celsius. Inregistrati date utilizand un laser ultra-rapid, care produce pulsuri scurte si intense de lumina – la ordinul a cate un quadrillion de secunda fiecare – si scrie fisierul in cuart topit.

Un institut de cercetare militara rus a dezvoltat un nou set de armuri de lupta care combina protectia balistica cu senzori, un exoskeleton alimentat si un afisaj heads-up.

Dezvoltat de Institutul Central de Cercetare pentru Constructia de masini de precizie, o intreprindere militara si aerospatiala de stat, tinuta este descrisa de Rusia Today ca fiind \”asemanatoare cu echipamentele Star Wars\”. Acesta include o casca de tip motocicleta care protejeaza complet capul si care proiecteaza un afisaj heads-up in campul vizual al purtatorului. Casca ofera protectie totala capului si ochilor purtatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *