Principalele motive pentru care telefoanele de tip phablet sunt foarte populare

posted in: Comunicatii | 0

In ziua de azi smartphone-ul este fara indoiala cel mai popular gadget. Practic acest tip de device este aproape la fel de capabil ca un PC. La fel ca si un calculator normal, un smartphone are procesor, memorie RAM, placa grafica, stocare etc.

In prezent pe piata sunt disponibile telefoane mobile cu ecran de diverse diagonale. Incepand de la 3 inch si mergand pana la 6.8 inch.

In mod evident cele mai populare smartphone-uri sunt cele de diagonala mai mica (intre 4 si 5 inch) datorita portabilitatii excelente. Cu toate acestea tot mai multa lume migreaza spre smartphone-urile cu diagonala mare (intre 5.5 si 6.8 inch). Sunt destul de multe motive pentru care lumea decide sa aleaga un device de acest gen.

Atunci cand se opteaza pentru un telefon de mari dimensiuni principalul aspect care se ia in considerare este ecranul. Eu personal prefer un telefon cu ecran mare spre urias deoarece experienta vizuala oferita de un astfel de smartphone este de neegalat. Eu cred ca foarte multa lume impartaseste aceasta parere.

Display-ul de pe cele mai bune smartphone-uri de tip phablet are rezolutia fie de 1920×1080 Full HD sau 2560×1440 QHD.

Principala dovada ca telefoanele de tip phablet sunt tot mai populare pe zi ce trece este implicarea marilor producatori ca Samsung, Apple, Sony, Huawei etc, in dezvoltare si lansarea pe piata a acestui tip de telefon.

Printre cele mai bune si cunoscute telefoane de tip phablet se numara Samsung Galaxy Note 4, 5, Sony Xperia Z Ultra, Huawei Mate S, Huawei P8Max, iPhone 6 Plus.

Un alt motiv pentru care phablet-urile se bucura de o popularitate mare este hardware-ul de top pe care il au la interior. Smartphone-uri precum Samsung Galaxy Note 5 sau Huawei P8Max sunt echipate cu 3 sau 4GB RAM, procesoare cu 8 nuclee foarte rapide si capacitati de stocare generoase. Gratie hardware-ului performant multitasking-ul este la cel mai inalt nivel, jocurile au grafica realista si ruleaza cu un fps ridicat, orice fel de aplicatie se incarca repede si merge cursiv etc.

Un alt capitol la care phablet-urile exceleaza si pentru care multa lume le alege este design-ul. Modelele de top sunt construite din materiale de calitate precum metal si sticla iar asmblarea este la cel mai inalt nivel. Acest tip de telefoane, ce practic sunt un fel de tablete, au o grosime redusa (Sony Xperia Z Ultra 6.5 milimetri) si sunt foarte usoare (in jur la 200 grame).

Foarte multe persoane aleg telefoane de acest gen deoarece sunt companionul perfect in timp ce se afla pe drum sau in diverse calatorii. Pe ecranul mare clipurile video, filmele, jocurile arata senzational. Eu unul garantez ca odata ce devii posesor de telefon cu diagonala mare nu te vei mai intoarce niciodata la telefoane cu diagonala mica.

gadgetlab.ro/category/gaming/page/2/

Singurul dezavantaj ar fi pretul mare in cazul modelelor de top. Daca vrei un phablet bun trebuie sa scoti din buzunar un minim de 1800 lei. O suma foarte mare pentru piata din Romania avand in vedere ce salarii sunt.

Dupa parerea mea smartphone-ul de tip phablet este un gadget special. Combina cu succes functiile de telefon mobil cu ale unei tablete de mici dimensiuni. Si acest aspect pot spune ca este unul care influenteaza din ce in ce mai multe persoane sa mearga spre acest tip de device.

Pe GadgetLab.ro poti afla noutati despre diverse phablet-uri cat si stiri despre ultimele telefoane si gadget-uri lansate pe piata.

Follow Vlad Dumiter:

Imi plac gadget-urile si tot ceea ce tine de IT&C. Device-urile mele preferate sunt telefoanele mobile si tabletele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *