Televizoarele moderne

posted in: Electronice | 0

Televizoarele nu mai sunt nici pe departe ce au fost in trecut. Tehnologiile moderne au transformat aceste aparate electronice in niste veritabile multifunctionale, nelasand deoparte nici imbunatatirea continua a posibilitatilor de redare atat a imaginii, cat si a sunetului.

Pe de-o parte, este normal progresul accentuat in acest domeniu datorita luptelor intense date intre producatorii de televizoare, care nu sunt deloc putini la numar. Pe de alta parte, exista si un aspect negativ rezultat din aceste lupte, si anume aparitia multor tehnologii cu nume pompoase ce sunt integrate in televizoare, indiferent ca acestea sunt LED sau LCD, ale caror scop este mai mult de marketing, decat de a adauga ceva de valoare aparatului.

Ce rezulta din asta? Utilizatori derutati in momentul achizitiei, ce aleg mai mult in functie de cate neologisme apar in descrierea produsului, decat in functie de cat de bun este acel televizor.

Revenind la progresul inregistrat, tonul a fost dat de aparitia televizoarelor de tip LCD, ceea ce inseamna Liquid Crystal Display. Avantajele sunt incontestabile, notand aici grosimea considerabil mai mica, consumul mult mai redus de energie electrica, cat si sporirea calitatii imaginii.

De un succes remarcabil s-a bucurat introducerea unuia sau mai multor porturi USB in configuratia televizorului. Acest lucru, combinat cu integrarea unui player multimedia au facut aproape inutila folosirea unui DVD-player, fiind suficienta punerea filmului dorit pe un stick sau un HDD extern si conectarea acestuia la TV.

Nu putem sa nu discutam despre una dintre cele mai inovative aparitii in domeniu, si anume introducerea posibilitatii(evident si a tehnologiei necesare) de conectare la Internet a aparatului. Aceasta se poate realiza in doua moduri, prin cablu direct sau wireless. Din punct de vedere al conectivitatii wireless, si aceasta la randul ei este realizabila in doua feluri: fie televizorul dispune de wireless integrat, fie este necesara achizitia unui adaptor ce trebuie sa fie compatibil.

Sa vedem in continuare ce se poate obtine prin legarea aparatului la Internet. La unele televizoare ieftine, acest lucru este util doar pentru a accesa ultimele updateuri de firma. In schimb, la modelele de televizoare LCD sau LED mai scumpe avantajele sunt numeroase. Amintesc aici de posibilitatea de a naviga pe Internet, cu ajutorul unui browser integrat, posibilitatea de a efectua apeluri prin Skype, in cazul in care conectati si o camera web si un microfon, sau pur si simplu accesul la diverse aplicatii si jocuri specifice fiecarui producator.

http://www.televizoare-ieftine.org/

Follow Vlad:

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *