Tinuta si atitudinea unui fotograf nunta

posted in: Fotografie, Nunti | 0

M-am gandit mult la acest subiect si trebuie sa recunosc ca este poate unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba de prezentarea in fata clientilor tai.

Printr-o atitudine buna si o tinuta impecabila vei lasa mereu impresia cea mai buna cand esti fotograf nunta. Clientii tai vor aprecia enorm acest lucru prin simplul fapt ca arati respect fata de evneimentul lor, iar asta crede-ma pe cuvant ca se va remarca de catre multi, de la parinti, rude, invitati pana la ceilalti furnizori din cadrul evenimentului.

Tin minte ca la o nunta pe care am fotografiat-o anul trecut, MC-ul evenimentului cu care acum am o relatie de prietenie si de colaborare, a remarcat in mod pozitiv si a tinut neaparat sa-mi spuna ca nu multi dintre fotografii pe care i-a vazut la evneimente adopta o tinuta ca a mea. Nu va imaginati ca eram in frac sau mai stiu eu ce tinuta de gala, nu, aveam camasa, cravata, vesta si sacou cu o pereche de blugi clasici eleganti, foarte discreti si pantofi. Atat cat sa ma simt confortabil cat si bine cu tinuta mea in timp ce lucram. La multe evenimente corporate la care am fost angajat ca si fotograf corporate, am purtat un costum simplu si cravata, asta a contat enorm in ochii clientilor mei, cu care am legat o buna relatie de business. Toate aceste detalii conteaza enorm, la urma urmei este vorba de respectul fata de sine si fata de evenimentul acelor oameni.

Pe langa tinuta cu care te afisezi la fiecare eveniment, conteaza de 10 ori mai mult atitudinea pe care o ai. Fara o atitudine pozitiva, placuta, optimista si deschisa, nu poti desfasura aceasta activitate cu succes. Daca esti in general tipul morocanos sau suparacios cand ti se solicita la final de eveniment inca o poza, atunci nu ai ce cauta in acest business. Aici faci diferenta intre tine si alti fotografi profesionisti, atitudinea conteaza 200% si prin asta vei arata de ce meriti tu sa fi angajat in locul celorlalti.

In toti acesti ani in care am fotografiat sute de evenimente am invatat toate aceste lucruri despre comportamentul uman. Iar noi ca si fotografi, fie ca esti fotograf botez sau fotograf de portrete sau de nunta suntem all in one business. Trebuie sa avem calitati de psihologi pentru a invata modul in care trebuie sa ne comportam cu fiecare in functie de atitudinea lui, trebuie sa fim marketeri foarte buni pentru a ne vinde cu succes, web designeri si specialisti SEO pentru a avea rezultate bune din punct de vedere al prezentarii noastre in mediul online, scriitori de succes pentru a putea pune in cuvinte toate povestile pe care le spunem de multe ori si in imagini si mai ales sa avem o imaginatie bogata si sa fim deschisi catre orice ese nou si apare in jurul nostru.

Odata ce vom realiza aceste lucruri si vom lucra pentru a imbunatatii fiecare aspect al meseriei noastre de fotografi, vom deveni nu doar oameni mai buni dar si business mani de succes.

Acum, mergi si invata cat mai multe din fiecare domeniu corelat activitatii unui fotograf profesionist, nu ezita sa ceri ajutorul colegilor, mergi la workshopuri si cursuri de perfectionare si fotografiaza cat mai mult! Astfel vei ajunge la un nivel ridicat de calitate nu doar al fotografiilor ci si al prezentei tale in piata deja supra saturata de fotografi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *