Tipuri de jucarii pentru copiii intre 3 si 6 luni

posted in: Jucarii | 0

Mai toti parintii considera jucariile neimportante pentru bebelusi. Este bine sa constientizam totusi, ca primele luni de viata sunt critice pentru ca este momentul in care cel mic incearca sa inteleaga lumea in care traieste.

Copilul este curios sa afle tot ce il inconjoara, iar jucariile sunt cea mai buna solutie pentru acest moment. Uite cateva jucarii care sunt recomandate copiilor cu varste curpinse intre 3 si 6 luni.

O jucarie de plus, sau alt material moale. La aceasta varsta copii se vor atasa de astfel de jucarii, iar noi ca parinti suntem nevoiti sa alegem cateva modele pentru ei. Ce trebuie sa urmarim cand alegem o astfel de jucarie este cat de moi si cat de placute la atingere sunt. Trebuie sa tinem cont de siguranta micutului. Jucariile de plus cu urechi sau nas din plastic sau alte elemente tari anexate sunt nepotrivite pentru ca pot rani copiii. De asemenea jucariile nu pot contine piese mici ce pot fi indepartate si inghitite de copii.

Jucariile care fac zgomote sunt si ele foarte importante. Copii la aceasta varsta ciupesc si strang in manute toate obiectele pe care le ating, iar jucariile care produc zgomote la atingere sunt extrem populare. Ei invata ca pentru a auzi acel sunet din nou ei trebuie sa interactioneze cu jucaria, exersandu-si astfel coordonarea mainilor.

Cartile. Copii trebuie sa invete de la inceput la ce serveste o carte, iar prima etapa este sa te asculte in timp ce le citesti. Ascultarea este o abilitate in sine care se dezvolta in acest fel iar odata cu ea se deprinde si vorbirea. Tinand cont ca perioada critica de deprindere a vorbirii la cei mici este pana in 5 ani, nu este niciodata prea devreme sa ii citesti copilului.

Jucariile pentru dinti. Sunt foarte utile in perioada in care copilului incep sa-i iasa dintii. Cand gingiile il deranjeaza scoti jucaria de la frigider si aceasta va calma durerile si mancarimea. Jucariile pentru dinti nu doar calmeaza disconfortul provocat de gingii ci pot fi utilizate si ca jucarii in sine, fiind viu colorate si moi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *