Tipurile de alergii

posted in: Boli | 1

Responsabil pentru semnalarea elementelor straine care patrund in organismul nostru este sistemul imunitar, deci acesta este sursa diferitelor tipuri de alergii pe care oamenii le prezinta. Alergia este defapt o reactie anormala a sistemului nostru imunitar la un corp strain care pantrunde in corpul nostru, purtand denumirea de alergen.

Astfel sistemul nostru imunitar ataca substantele care pantrund in organism, aceste substante fiind in mod normal inofensive fata de alte elemente straine care au efecte nocive asupra oganismului, boli, virusi etc. Faptul ca avem o alergie, este defapt mecanismul de prevenire a patrunderii alergenului in corpul nostru.

Astfel multitudinea de tipuri de alergii depinde de tipul de alergen care a declansat alergia. Cele mai cunoscute si rapsandite tipuri de alergen sunt parul animalelor, blana acestora, praful si nu in ultimul rand si poate cel mai raspandit polenul. Tipurile de alergeni mai putin raspandite sunt mucegaiul, fumul de tigara, febra fanului este provocat de polen. Astfel febra fanului poarta denumirea de alergie la polen. Astfel alergia la polen apare primavara si poate sa tina pana in toamna tarziu fiind cauzat de polenul pe care il regasim in aer. Astfel polenul odata inhalat vor fi declansate celulele mastocitare care vor elibera histamina cauzand inflamarea sinusurilor si in cele mai frecvente cazuri aparand si stranuturile.

Despre alergia alimentara putem spune ca este una din cele mai raspandite tipuri de alergii. Arahidele sunt vinovate de producerea celor mai frecvente alergii alimentare, putand cauza alergii moderate plana la alergii extrem de severe. Alte produse alimentare care cauzeaza in mod frecvent un anumit tip de alergie ar mai putea fi alunele, nucile si fisticul. La copii cele mai frecvente alergii alimentare este oul, din cauza anumitor proteine din partea alba a oului, totusi peste acest tip de alergie se poate trece in cele din urma. Un fapt destul de important ar fi acela de a se face diferenta dintre alergia alimentara si intoleranta alimentara, acest lucur putand fi determinat doar dupa consultatia la medic.

Alte tipuri de alergie pot fi declansate de anumite medicamente. Alergiile la medicamente pot sa aibe reactii extrem de periculoase, penicilina fiind unul dintre medicamentele care provoaca cele mai frecvente alergii, fiind tratata cu alte tipuri de antibiotice. Putem recunoaste o alergie la medicamente prin: dificultati de respiratie sau anafilaxie, mancarime in zona gatului, eruptie. Si aici trebuie facuta diferenta ditre alergie sau o anumita reactie secundara la medicament. Oricum orice reactie neobistnuita la un a numit medicament trebuie luata in considerare si in special acordata atentia atunci cand se ia pentru prima data un anumit medicament.

In primul rand trebuie sa identificam tipul de alergie pe care il avem pentru a cunoaste alergenul vinovat pentru declansarea alergiei putand astfel evita reactia alergica. Prin evitarea alergenului responsabil declansarii alergiei este cea mai buna forma de protectie. Cunoscand tipul de alergie specific persoanei in cauza permite medicului acordarea coecta a tratamentului in vederea diminuarii reactiilor alergice si disconfortului existent alergiei. http://publicaarticol.com/sanatate/boli/diferite-tipuri-de-alergii/

  1. Jeffrey

    VA:F [1.9.7_1111](from 0 votes)Nu stiu cum sa-ti spun, dar asta era ideea! Imi cer scuze ca exprimarea mea a fost prea ctlomicapa pentru tine!Eu mi-am exprimat parerea de rau ca acel om care vinde produse naturale trebuie sa faca acest lucru in conditii improprii si la preturi derizorii!Acum sper ca ai inteles ironia din textul articolului![]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *