Tipurile de pantofi cu toc

posted in: Cadouri | 0

Auziti adesea prin reviste sau pe site-uri de moda diferite denumiri pentru variatele modele de tocuri. Iata putin mai jos cate o scurta explicatie despre cum arata fiecare dintre ele si cu ce se poarta cel mai bine.

– Pantofii cu toc con sau prisma: acesti pantofi au tocul rotunjit sau triunghiular si mai lat in partea superioara, dupa care se ingusteaza treptat iar partea care atinge solul este cea mai ingusta. Merg cu rochite scurte si mulate, sau cu colanti si un top lejer.
– Pantofii cu toc kitten: acest toc este unul scurt si subtire care nu depaseste 7 cm, si un diamentru de 1 cm. Acesti pantofi se pot purta cu orice model de rochie, mai ales cu cele largute si vaporoase de tip retro.
– Pantofii cu toc puppy: au un toc patratos si gros dar destul de scurt in inaltime (max 7 cm). Se poarta cu pantaloni clopot sau jeansi largi. Acesti pantofi senzationali erau foarte la moda in anii ’70. Acum nu il mai intalnim prea des, doar in varianta sa peste 7 cm. Acestia din urma merg si cu fuste variate sau cu pantaloni stramti.
– Pantofii cu toc Louis: aceste tocuri sunt usor curbate in exterior, dupa forma pantofilor purtati de regele Louis al XIV-lea al Frantei. Sunt mai lati la punctul de contact cu solul si cu talpa, si mai ingusti spre mijloc. Acesti pantofi ii puteti purta cu pantaloni mulati, sau fuste lungi
– Pantofii cu toc stiletto: clasicul pantof cu toc cui, a carei inaltime este de minim 7 cm si maxim 1 cm in diametru. Acesti pantofi ieftini sunt preferatii rochiilor de seara si ai tinutelor elegante, sau business.
– Platformele: sunt tocurile care umplu intreaga suprafata a pantofului dintre varf si calcai. Acestea se poarta cu rochii de vara, pantaloni largi, jumpsuits si alte tinute de acest gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *