Titlul in optimizarea SEO

posted in: Optimizare SEO | 0

Titlul este considerat cel mai important factor SEO cand vorbim de optimizarea on-page.

El este primul element pe care un motor de cautare il gaseste intr-o pagina web, si transmite astfel practic primele informatii despre ce-ar trebui sa se gaseasca pe pagina respectiva.

Titlul unei pagini web este setat cu ajutorul tagului <title> (ex. <title>Titlul paginii</title>) si trebuie neaparat sa fie inclus in interiorul tagului <head> (adica inainte de </head>).

Pe langa utilitatea in SEO, am sa incep cu utilitatea pe care o are pentru utilizator:

  • la fel ca si motorul de cautare, si utilizatorului ii va aparea titlul paginii in bara de titlu a browserului sau (sau a tabului, daca foloseste un browser care permite navigarea cu ajutorul taburilor) iar acesta ar trebui sa fie primul lucru pe care si acesta il vede;
  • la afisarea in SERPs, Google va folosi ce este inscris in interiorul tagului <title> ca headline pentru pagina respectiva (alaturi de o scurta descriere), iar acesta poate cantari decisiv in decizia utilizatorului de a da sau nu click pe linkul tau;

Acest articol trateaza insa optimizarea titlului pentru motoarele de cautare insa, asa ca hai sa continuam pe aceasta idee. E important insa, inainte de asta sa tinem cont si de impactul pe care acesta il are asupra userilor. Pana la urma, ei sunt cei carora ne adresam, chiar daca in acest caz o facem prin intermediul unui motor de cautare.

Avem urmatorii factori care conteaza la un titlu si de care ar trebui sa se tina cont in alegerea unui titlu optimizat SEO:

  • Relevanta – cuvintele cheie alese in titlu trebuie sa se reflecte foarte bine in continutul paginii pe care titlul o descriere (e indicat sa se regaseasca in headinguri, in content la densitatea potrivita, etc.);
  • Densitatea – repetarea unor cuvinte cheie in titlu ar putea aduce unele beneficii SEO, insa la fel de bine ar putea aduce minusuri grave. Ideal ar fi ca un cuvant cheie sa se repete de cel mult doua ori in titlu, insa sub forma unor keyphrase. Ex. Articole online – Adauga articole acum . Cuvantul bolduit este cel la care facem referire in cazul de fata.
  • Lungime – Lungimea de care Google tine cont este 60 de caractere. Cu cat este mai scurt un titlu insa (cu cat contine mai putine cuvinte), cu atat cuvintele din el vor cantari mai mult.
  • De la stanga la dreapta – Spuneam mai sus de lungime. Cuvintele folosite in stanga vor fi intotdeauna cele care vor cantari cel mai mult. In cazul unui titlu mai lung, este foarte important ordinea in care vor fi alese cuvintele din titlu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.