Topul oraselor in vanzarea si inchirierea spatiilor de birouri din Romania

Creste piata de birouri din afara Bucurestiului. In prima jumatate a anului 2014, in afara capitalei s-au inchiriat cu 60% mai multe spatii de birouri comparativ cu aceeasi perioada a lui 2013. Cele 4 orase care se afla in top sunt: Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Ploiesti. Dar intre ce orase se da adevarata batalie?

Care este bilantul tranzactiilor de birouri din Romania in S1 2014

Totalul tranzactiilor din Bucuresti, in prima jumatate a anului, a atins un numar de 132.009 mp dar nici alte mari orase ale tarii nu se pot plange de o scadere sau o stagnare a pietei. Daca anul trecut, in aceeasi perioada, datele aratau un total de 9.684 mp, in 2014, acestea au inregistrat 15.557 mp. Vestile bune vin din cele doua orase ce ocupa primele pozitii si unde care putem observa o diferenta de doar cateva cifre:

  1. Timisoara : 5.532
  2. Clu-Napoca: 5.190
  3. Iasi: 4.100
  4. Ploiesti: 735

„Credem ca in urmatorii 5-10 ani se vor intensifica investitiile in spatii de birouri din tara, dezvoltate prin  proiecte din ce in ce mai extinse si la standarde occidentale de calitate. Dezvoltarea serviciilor de inchiriere de birouri in marile centre universitare, precum Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov este fireasca si benefica si contribuie la o dezvoltare organica a Romaniei, echilibrand piata fortei de munca. Deocamdata, chiriile pentru spatiile de birouri de clasa A si B sunt comparabile cu cele din Bucuresti, din cauza ofertei care abia tine pasul cu cererea, dar in timp concurenta isi va spune cuvantul si pe aceste piete locale si chiriile se vor distanta usor”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Schimbari au fost inregistrate si in ceea ce priveste inchirierea spatiilor de birouri, cele mai multe firme interesate venind din domeniul IT&C si cel al consultantei financiare. In acest sector – cel al inchirierilor – lucrurile au stat putin diferit, pe prima pozitie clasandu-se orasul Sibiu, urmat de Cluj-Napoca si abia mai apoi, Timisoara.

esop.ro/\\”\”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *