Tot ce trebuie sa stii despre pilula de a doua zi

posted in: Familie | 0

Tot ce trebuie sa stii despre pilula de a doua ziTi-ai facut vreodata griji in privinta unei sarcini nedorite? In momentul in care ajungi in situatia asta pilula de a doua zi este cea mai accesibila metoda care se afla la indemana oricui.

   Stii care este diferenta dintre pilula de a doua zi si alte metode contraceptive?

Contraceptia de urgenta precum pilula de a doua zi se foloseste intotdeuna dupa contactul sexual neprotejat.  Pilula de a doua zi are in general o rata de succes de 99% dar asta doar daca este folosita in 24 de ore. Dupa aceasta perioada de timp pilula de a doua zi isi scade eficienta si ajunge la 85%. Daca perioada de timp este totusi mai mare de 49 de ore aceasta va avea o eficienta de doar 58%.

Daca ai folosit pilula de a doua zi atunci stii cat de mult te-a ajutat. Motivul pentru care a functionat este ca ai folosit-o imediat dupa contactul sexual. Dar, te-ai intrebat vreodata daca pilula de a doua zi te va impiedica intr-o zi sa ramai insarcinata? Afla ca nu ai niciun motiv pentru a te ingrijora. Medicii ginecologi asigura ca pilula de a doua zi nu afecteaza sub nicio forma sansa de a ramane insarcinata in viitor.  Acceseaza sexgen.ro pentru a afla mai multe informatii despre pilula de a doua zi.

Ce contine pilula de a doua zi? Ei bine, aceasta contine levonorgestrel, o substanta care se regaseste in general in pilule contraceptive. Aceasta substanta are rolul de a preveni sau de a intarzia eliberarea ovulului in ovar iar in acest mod se va evita instalarea sarcinii.  Tot ce trebuie sa retii este ca aceasta trebuie sa fie administrata in primele 72 de ore de la contactul sexual. Daca o vei folosi dupa acest interval nu va mai avea niciun efect.

Pilula de a doua zi se elibereaza fara prescriptie medicala deoarece nu prezinta riscuri majore. Este o solutie rapida si eficienta care te poate ajuta sa previi o sarcina nedorita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *