Totul despre masinile de spalat:

posted in: Electrocasnice | 0

Masinile de spalat rufe sunt masini electrocasnice pentru spalare de rufe. Acestea sunt simple, cu program controlat sau cu program automat.

Masinile de spalat cu detergent lichid folosesc energie mecanica produsa de un motor electric, energie termica si actiune chimica pentru a curata rufele de spalat. Motorul de curent alternativ furnizeaza o energie mecanica ce este transima cuvei printr-o curea de transmisie. Introducem rufele de spalat intr-un tambur ce este de regula „ciuruit” si are nervruri utile in procesul de spalare si stoarcere.

Apa este incalzita printr-o energie termica, astfel temperatura apei poate fi reglata. Actiunea de curatare se face prin detergenti ce ii gasim sub forma de praf sau lichizi. Masina de spalat are si o pompa de evacuare a apei uzate. In functie de specificatiile tehnice, poate avea si uscator de rufe incorporat. De multe ori apar dupa cativa ani de folosire apar defectiuni mecanice, electronice sau de intretinere. Atunci trebuie sa apelam la un service masini de spalat profesioniste.

Oamenii au inceput sa spele hainele prin cufundarea acestora in apa raurilor si prin lovirea acestora de pietre inca din cele mai vechi timpuri. La inceput au fost inventate gratarele de lemn pentru splarea hainelor. In europa, masini de spalat automate au aparut pe la inceputul anilor 50. Universitatea din Leeds a dezvoltat un nou concept de masina de spalat in 2008 ce foloseste doar 280ml de apa pentru o spalare. Aceasta masina ar putea revolutiona masinile de spalat datorita cantitatii de apa si a energiei economisite.

Intotdeauna rufele trebuiesc sortate inainte de a fi puse in masina de spalat. Ele se pot sorta ca fiind albe, colorate, sintetice, delicate sau de lana. Nu trebuiesc nici o data introduse amestecat si totodata trebuie sa respectam indicatiile de pe etichetele hainelor. Petele mai dificile se scot cu inalbitor inainte de spalarea acestora cu detergent lichid si o masina de spalat. Pentru haine din materiale delicate exista programe speciale la majoritatea masinilor de spalat. Trebuie sa avem grija si la doza de detergent pe care o punem in functie de nivelul de incarcare al masinii. Firmele ce se ocupa de reparatii masini de spalat recomanda sa punem masina de spalat in functiune de cateva ori pe an fara sa o incarcam cu rufe pentru o mai buna pastrare a acesteia.

Printe firmele care produc masini de spalat avem: AEG, Admiral, Amana, Arctic SA, Asko, Ariston, Brandt, Beko, Bendix, Blomberg, Bosch, Creda, Crosley, Dyson, Electrolux, Fisher and Paykel, Frigidaire, Girbau, GE, Haier, Hoover, Hotpoint, Hitachi, Indesit, Kenmore, LG, Magic Chef, Maytag, Miele, Roper, Samsung, Staber, Siemens, Whirlpool, Zanussi.

Daca din pacate aveti probleme cu masina dumneavoastra de spalat veti gasi ajutor profesionist pe www.reparatiimasinidespalat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *