Totul despre Salsa Cubana. De ce ar trebui sa fie practicat acest dans?

04/10/2018 | Autor: | Posted in Muzica

poza-3Salsa Cubana este, asa cum ii spune si numele, un dans originar din Cuba, care a fost popularizat in 1970 si a reusit rapid sa treaca granitele si sa ajunga unul dintre cele mai interesante si populare dansuri din intreaga lume.

In Cuba, Salsa Cubana avea denumirea de Casino si era un dans care putea sa transmita fidel extrem de multe prin miscari. Comunicarea prin miscare s-a pastrat si oricine poate sa o invete, inclusiv in Romania, la una dintre scolile care predau dansuri latino Bucuresti sau la scolile din tara.

Care sunt elementele care caracterizeaza Salsa Cubana?

Conform celor de la salsa-romania.ro , Salsa Cubana este cea mai asemanatoare forma de dans cu salsa originala si se bazeaza pe izolarea partilor corpului si pe multiple rotiri are soldurilor. Nu este un dans greu, avand un joc de picioare destul de simplu, insa poate sa devina destul de complex in momentul in care trebuie sa se miste bratele. Acestea trebuie sa fie cat mai flexibile.

Salsa Cubana este un dans in doi si este sub dominatia partii masculine.

Salsa Cubana, alternativa pentru fitness sau aerobic

Lectiile desavarsite urmate intr-o scoala de dans salsa cubana pot fi alternative excelente la sesiunile din sala de fitness si chiar la cele de psihoterapie. Avantajele aduse de acest dans sunt bazate pe miscarile rapide si pe control si sunt definite in felul urmator:

  • Obtinerea unui control mult mai bun asupra propriului corp. Cei care danseaza Salsa Cubana pot avea un control foarte bun asupra propriului corp, invatand sa isi izoleze fiecare muschi in parte.
  • Modelarea corpului. Fara doar si poate, Salsa Cubana este, pe langa dans, un sport cat se poate de eficient in slabire si modelarea armonioasa a corpului.
  • Obtinerea unei sanatati psihice excelente. Nu in ultimul rand, cei care practica acest dans pot inlocui cu succes vizitele la psiholog. Este una dintre activitatile care elibereaza endorfine si care ofera fericire in doze serioase.

Evident, nu doar salsa cubana aduce aceste avantaje. Exista o multime de alte dansuri latino care se remarca prin frumusete si eficienta, precum Bachata, Rumba, Cha Cha, mambo sau Merengue.

Cel mai greu pas pentru oricine este de a prinde curaj si de a ajunge intr-o sala de dans. Ulterior, lucrurile vor fi din ce in ce mai simple si mai placute.

Scoala de dans Salsa Cubana Bucuresti, cursuri de dans salsa Bucuresti

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 50 articole .In curand si alte noutati.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?