Totul despre usi de interior

posted in: Design Interior | 0

Cand dorim sa alegem o noua usa pentru casa trebuie luat in considerare multe aspecte cum ar fi reducerea zgomotului, stilul si modelul. Alegerea potrivita pentru usi de interior poate fi o aventura care rezulta intr-o casa frumoasa si functionala.

Tipurile de usi variaza in functie de modul cum sunt construie si cat de solide sunt.

Dintr-o singura bucata, acestea pot fi numite si standard, deoarece se afla in majoritatea caselor si birourilor. Sunt montate cu balamale obisnuite si anume sunt fixe intr-o parte si se deschid in cealalta.

Usi culisante sunt acele usi folosite ca despartitoare a doua incaperi. Sunt pozitionate pe sine si se deschid prin culisarea si adunarea segmentelor care o compun.

Usi luan sunt folosite mai des la dulapuri, sunt practice si ca usi de interior deoarece economisesc spatiu. Sunt pozitionate pe o sina si culiseaza una in spatele celeilalte.

Usi cu buzunar similare cu cele luan doar ca acestea intra intr-un buzunar in pperete, sunt foarte populare in constructiile noi.

Alegerea usii depinde nu numai de tipul usii dorite cat si de alte criterii

In funcite de nevoie usa poate fi solida sau goala pe interior. Usile solide sunt mai scumpe, dar reduc zgomotul si ofera protectie ridicata. Cele cu interior gol costa mai putin, dar pot fi deteriorate cu usurinta.Alegerea tipului de usa, dintre cele mentionate mai sus, dar alegerera se face mai usor tinand cont in primul rand de spatiul disponibil.

Trebuie tinut cont de pozitionarea usii in casa. Daca va fi alaturata altor usi trebuie sa fie similare daca nu identice, daca nu sunt astfel trebuie luata in considerare posibilitatea schimbarii tuturor usilor.

Verificarea diferitelor elemente decorative este recomandata. Si anume panourile usii, tocul acesteia, sticla dorita, yala, balamalele, etc. usile se pot modifica dupa preferinte.

De asemenea si sfatul profesionistilor este recomandat in functie de tipul si stilul potrivit pentru usa care doriti sa o inlocuiti. De exemplu usi cu sticla nu sunt recomadate pentru bai dar sunt potrivite pentru birouri, usi culisante sunt bune pentru baie, dar in casele cu copii mici acestia isi pot prinde degetele intre panouri.

Dupa alegerea usii urmeaza alegerea feroneriei deoarece nici acest aspect nu are un pret neglijabil trebuie luate in considerare unele detalii.

Alegerea tipului de yala. Pentru aceata trebuie luat in considerare utilizarea usii si anume se inchide simplu sau se blocheaza. Daca trebuie sa se inchida pe interior ca si cele de baie sunt yale speciale. Iar daca usa este destinata unui birou se poate opta pentru o varianta cu securitate ridicat cu pana la 3 puncte de blocare.

Clanta are o importanta ridicata, aceasta poate fi rotunda sau alungita. Alegerea depinde de preferinte personale si tipul usii. La noi cele mai populare sunt cele alungite si sunt recomandate mai ales cand cei care utilizeaza usa sunt personele cu forta slabita, si anume varstnici si copii.

Se mai poate alege finisajul yalei si anume culoarea care pot fi culoarea alamei, bronzului, crom sau otel periat.

Mai raman balamalele usii care depind de greutatea si dimensiunea usii, cu cat aceasta este mai grea si mai voluminoasa si balamalele sunt mai mari.

Toate aceste aspecte pot fi hotarate personal sau cu ajutorul unui specialist cum sunt cei care vand usile, iar un exemplu al unor profesionist in acest domeniu sunt cei de la http://dekodoors.ro/ a caror experienta si materiale de calitate ofera garantia calitatii.

Vezi mai multe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *