Tratarea apei conform sfaturilor expertilor

posted in: Casa si Gradina | 0

Sezonul estival se apropie cu pasi repezi insa tratarea apei ramane un subiect delicat, pentru ca foarte multi dintre proprietarii de piscine nu cunosc normele de intretinere a unei piscine indiferent ca face parte dintr-un mediu deschis sau dintr-un mediu inchis!

Un prim aspect care trebuie avut in vedere este legat de proprietatile apei din piscina! Orice spatiu care detine o anumita cantitate de apa este dispus la aparitia si dezvoltarea bacteriilor, algelor si in final a calcarului formandu-se astfel si procesul de coroziune a piscinei sau bazinului!

Expertii sugereaza faptul ca apa din piscina trebuie tratata conform celor 3 strategii: tratarea fizica, tratarea chimica si tratarea automata pentru cei care sunt plecati pe perioada lungi de acasa si doresc sa pastreze piscina curata si apa limpede!

Tratarea fizica a apei este procesul cel mai utilizat de catre proprietarii piscinelor! In acest proces este nevoie de amplasarea de filtre destinate sa retina particulele de murdarie. Sfatul expertilor este de a folosi pompa de circulare a apei intr-un interval de 6-8 ore!

Tratarea chimica a apei din piscina se efectueaza cu ajutorul produselor specializate, in 4 pasi simpli si usor de respectat! In prim plan se efectueaza reglarea ph-ului pentru a se stabili eficacitatea dezinfectantului folosit! Apoi se incepe dezinfectia apei care se efectueaza cu ajutorul produselor pe baza de clor sau pe baza de oxigen activ.

Prevenirea aparitiei algelor este un alt pas important unde este nevoie de produse speciale destinate indepartarii acestora, iar in cele din urma Flocularea care este o procedura simpla de urmat prin intermediul careia filtrele de nisip retin chiar si cele mai mici particule de reziduuri existente in apa piscinei!

Tratarea automata a apei din piscina este efectuata cu ajutorul unui mecanism automat, care permite proprietarului de piscina sa selecteze singur metoda de tratare a apei din piscina, putand alterna sistemul de tratare cu clor in schimbul celui cu oxigen activ! Sistemul are un modul Gsm incorporat, fiind astfel posibila conexiunea intre mecanism si telefonul mobil al proprietarului.

Toate aceste metode necesita produse specializate destinate intretinerii, pe care le gasiti in magazinul www.agua.ro la preturi de producator!

Beneficiezi de preturi avantajoase si sfatul expertilor oricand dispusi sa te ajute! Toate produsele comercializate de compania Agua sunt insotite de certificate de calitate, fiind in conformitate cu normele europene de igiena si siguranta!

Daca ai un proiect de piscina sau doresti sa incepi un astfel de proiect cere sfaturile si oferta specialistilor nostri si gaseste cea mai convenabila oferta pentru tine si familia ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *