Trecerea la nivelul urmator in dieta

posted in: Slabit | 0

Idealul de frumusete masculina este unanim acceptat ca fiind imaginea unui barbat zvelt, cu musculatura bine definita. Aici intervine de regula, o conceptie usor gresita, conform careia un corp fara grasime prea multa este si un corp cu musculatura definita. Ori, nu e tocmai corect.

Cel mai la indemana exemplu sunt patratelele de pe abdomen. Practic, imaginea de abdomen reliefat e cauzata de structura muschiului in sine, care este brazdat practic de insertii tendinoase. Astfel, in cazul in care procentajul de grasime e redus, imaginea conturata a patratelelor apare.

Tocmai de aceea, ideea de diete de slabit trebuie asociata intotdeauna cu exercitiu fizic, indiferent de tipul dietei pe care il tineti. De ce? Pentru ca niciun muschi nu va iesi in evidenta, indiferent de cat de mic e indicele de body fat.

Una dintre regulile de baza ale nutritiei spune ca nu ai cum sa slabesti sanatos fara un aport mare de proteine si bineinteles, fara deficit caloric. Totusi, intrucat scopul celor care vor un corp bine reliefat este sa arda doar tesutul adipos, activitatile zilnice trebuiesc structurate intr-un plan ce implica si activitati aerobice si/sau antrenamentul clasic – la sala – alaturi de care trebuie intotdeauna sa se afle o dieta hiperproteica.

Mai simplu zis, din sumedenia de diete de slabit, toti cei ce vor sa arda kilogramele in plus ar trebui sa ia exemplu de la sportivi si sa le urmeze practicile. De regula, ele includ 6 mese pe zi – compuse din carne alba si surse de energie lente, cum ar fi cartofii, ovazul sau pastele – si minim 30 de minute de efort fizic moderat-intens inainte de culcare sau dimineata, pe stomacul gol.

In cazul in care toate cele de mai sus sunt respectate, atunci e realmente imposibil sa nu pierdeti din kilogramele in plus. Mai mult, presupunand ca va veti axa alimentatia pe o dieta hiperproteica, veti pierde doar din grasime, scotand astfel muschii in evidenta de sub stratul de tesut adipos.

Citeste si: Cele 6 lucruri pe care sa nu le faci cand esti la dieta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *