Tu ai grija de dintii tai ?

posted in: Sanatate | 0

Conform statisticilor se pare ca mai mult de jumatate dintre adolescenti au probleme de malpozitionare a dintilor si ar trebui sa poarte un aparat dentar pentru corectarea danturii. Insa doar 10 % dintre tinerii cu varste pana in 18 ani merg la dentist cel putin odata pe an, restul alegand sa astept pana la aparitia unor probleme vizibile.

Medicii stomatologi sfatuiesc tinerii care au astfel de probleme sa consulte un specialist, deoarece , daca isi neglijeaza dantura si nu accepta sa poarte un aparat dentar pot fi predispusi mai tarziu unor complicatii dentare.Timpul de corectare al danturii in perioada adolescentei este mai scurt.

Aparatele dentare sunt de doua tipuri: mobile si fixe. Aparatele mobile sunt dedicate in special copiilor cu varste de pana la 11-12 ani, deoarece acest model de aparat actioneaza doar sub controlul medicului pentru o repozitionare corecta a danturii, iar abia dupa aceasta varsta se folosesc cele fixe (cu bracket-uri) ,care la randul lor poti fi confectionate din materiale metalice, ceramice. Un alt tip de aparat dentar fix este cel invizibil dar care este mai costisitor si presupune o perioada de purtare mai indelungata . Mai multe informatii  despre timpurile de aparate dentare invizibile cat si despre costurile unor astfel de proceduri le puteti vedea accesand medicina-informativa.com.

Calea catre un zambet frumos si o dantura sanatoasa incepe cu dorinta noastra de a face acest lucru posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *