Un nou tip de bandă magnetică marca SONY

posted in: Stiinta si Tehnologie | 0

Sony Corp. a dezvoltat un nou tip de bandă magnetică care poate înregistra 20 de ori mai multe date decât se credea anterior posibil – Cele mai noi inventii SONY ar putea fi utile, deoarece răspândirea cloud computing și inteligența artificială necesită capacități mai mari de stocare a datelor și mai de încredere.

Tehnologia, dezvoltată în colaborare cu laboratorul IBM Research din Zurich, poate stoca aproximativ 330 terabyte – aproximativ egal cu capacitatea necesară pentru stocarea a 80.000 de filme – pe cartuș, comparativ cu 15 terabyte pentru benzi magnetice convenționale.

Sony încearcă să comercializeze tehnologia în curând, dar nu a anunțat când va face acest lucru.

Banda magnetică, o dată comună în gospodării, sub formă de casete video și bandă audio, a cunoscut o renaștere în ultimii ani ca o alternativă de stocare a datelor cu costuri reduse și cu consum redus de energie pentru perioade lungi de timp.

Noul bandă Sony folosește un lubrifiant special care îi permite să călătorească fără probleme peste capul metalic care citește și scrie datele, o cheie pentru atingerea capacității mari. IBM Research a dezvoltat tehnologia capului, servo controlului și algoritmilor de procesare a semnalului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *