Un punct de vedere naturopatic despre aloe vera

posted in: Nutritionism | 0

Aloe vera poate sa aline si chiar sa vindece diverse boli, dar fara a interveni si pe alte planuri, este posibil ca banii cheltuiti pe suc sau gel aloe vera sa fie irositi si procesul de vindecare stanjenit.

E bine ca masina sa fie ceruita si stergatoarele de parbriz schimbate, dar utilizarea unui ulei sau carburant de calitate inferioara sau un stil gresit de a conduce, isi vor cere in cele din urma tributul. In acelasi mod trebuie sa avem grija si de trupurile noastre, mai ales in prezent cand stresul si surmenajul care le afecteaza sunt in crestere, iar sporirea poluantilor in atmosfera creste incidenta alergiilor si starile de intoleranta.

Miscarea pentru agricultura ecologica se dezvolta rapid, iar din punct de vedere al savorii alimentelor trebuie desigur incurajata. Dar, eu personal as manca mai degraba hrana obtinuta “ne-ecologic” dar proaspata, decat hrana ecologica care a fost tinuta la rece, depozitata si expusa timp de cateva zile pe rafturile unuia dintre complexele comerciale. In special fructele si legumele trebuie consumate in decurs de cateva zile si preferabil la cateva ore de la recoltare, inainte sa inceapa procesul natural de degradare in urma caruia se pierde potentialul vitaminelor, mineralelor si microelementelor. Acestea sunt vitale pentru buna functionare a sistemelor enzimatice si mai tarziu pentru sanatatea noastra.

O serie de autoritati sunt de parere ca rata crescuta a cancerului se datoreaza expunerii sporite la radicali liberi periculosi care sunt emanati de diverse forme de poluanti, care, in combinatie cu incapacitatea noastra de a ne lupta cu ele, ne afecteaza. Radicalii liberi cauzeaza daune oxidative foarte distrugatoare si pentru a combate aceasta amenintare trebuie sa fim inarmati cu antioxidanti si nu doar cu enzimele endogene antioxidante, ci si cu antioxidanti pe care ii ingeram odata  cu hrana, de exemplu vitaminele A, C si E, minerale, cum ar fi seleniul si zincul si bioflavonoidele.

Sursa: http://gelaloevera.com.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *