Utilizarea tensiometrului pentru o viata sanatoasa

posted in: Sanatate | 0

Multi adulti isi monitorizeaza tensiunea arteriala numai dupa ce au avut o problema de sanatate legata de cresterea valorilor tensionale. Desi poate fi un lucru dificil. mentinerea starii de sanatate in parametrii normali, totusi nu trebuie neglijat acest aspect. Valorile tensionale mari definesc notiunea de hipertensiune arteriala. Valorile tensiunii arteriale acceptate ca fiind normale sunt pina la 135 mmHg tensiunea sistolica si 85 mmHg tensiunea diastolica. Hipertensiunea arteriala este o afectiune frecventa in rindul populatiei adulte cu virsta peste 35 ani. Aceasta afectiune este determinata de o multime de factori favorizanti cum ar fi stressul sau dieta bogata in sare.

Infricosator este faptul ca la inceput sunt foarte putine semne clinice privind hipertensiunea arteriala. Ca urmare, multi pacienti cu hipertensiune arteriala considera ca sunt sanatosi clinic cind de fapt au o problema de sanatate. Fara tratament, hipertensiunea arteriala poate determina complicatii grave cum ar fi accident vascular cerebral, hipertrofie cardiaca, insuficienta cardiaca, infarct miocardic, insuficienta renala si altele.
Un individ cu adevarat sanatos are o inima sanatoasa si are grija de ea. Este destul de usor sa constatati daca aveti o inima sanatoasa monitorizind tensiunea arteriala intr-o perioada de timp folosind un tensiometru.
In momentul de fata exista o multitudine de tensiometre automate (digitale) care sunt precise in monitorizarea tensiunii arteriale. Practic, se infasoara manseta pe bratul sting si se apasa un buton ce permite umflarea si dezumflarea mansetei si afisarea valorii masurate pe un ecran. Unele tensiometre pot stoca in memorie valorile masurate pentru a putea compara in evolutie. Un tensiometru digital are avantajul de a fi usor de folosit si ofera rezultate imediate si precise fara a fi nevoiti sa utilizati o pompa de cauciuc pentru umflarea mansetei. Tensiometrele clasice necesita, in schimb, pentru o utilizare corecta ca persoana care il foloseste sa aiba o minima pregatire. Tensiometrul automat elimina eroarea umana pentru o masuratoare exacta a tensiunii arteriale.

Avind un tensiometru automat acasa puteti monitoriza tensiunii arteriale si sa duceti o viata sanatoasa. Avind tensiometrul la indemina, sunteti mult mai atent cu sanatatea dvs. prin monitorizarea in conditii confortabile si la orice ora a tensiunii arteriale. Tensiometrele automate, fiind alimentate de baterii alcaline, sunt usor de folosit oriunde (acasa, la servici) fiind usor de purtat in geanta sau poseta dvs. Tensiometrele automate sunt foarte accesibile in acest moment pentru pacientii cu hipertensiune arteriala fiind parte din dispozitivele medicale folosite acasa. Ideal ar fi ca in fiecare familie sa existe un tensiometru pentru ca intreaga familie sa poata monitoriza tensiunea arteriala.

Aparatura Medicala on Line este un site specializat in comercializarea online de aparatura medicala si consumabile pentru utilizarea in unitati sanitare precum si la domiciliul pacientilor. Oferim peste 100 de produse cu inalte standarde de calitate si punem siguranta si sanatatea pacientilor la baza principiilor fundamentale ale afacerilor noastre.

Follow Dr. Gherman Radu:

Aparatura Medicala on Line este un site specializat in comercializarea online de aparatura medicala si consumabile pentru utilizarea in unitati sanitare precum si la domiciliul pacientilor. Oferim peste 100 de produse cu inalte standarde de calitate si punem siguranta si sanatatea pacientilor la baza principiilor fundamentale ale afacerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.