Vacanta la Marea Neagra

posted in: Vacante | 0

Marea Neagra este o destinatie turistica importanta pentru tarile din Sud Estul Europei si nu numai.

6 tari au iesire la Marea Neagra, care mai de care atragand un numar din ce in ce mai mare de turisti an de an. Tarile cu litoral la M. Neagra sunt Romania, Rusia, Ucraina, Turcia, Bulgaria si Georgia.

Desi 6 tari au deschidere la Marea Neagra, nu toate se bucura de un turism dezvoltat. Dintre toate aceste 6 tari, turismul este mai dezvoltat in Bulgaria, Romania, Turcia si Ucraina. Insa putem spune ca doar primele 2 tari se bucura de o dezvoltare aparte.

Litoralul romanesc este asaltat in special de turistii romani, si mai putin de turistii straini. Cu toate acestea, statiunea Mamaia este destul de vizitata de turistii straini.

Litoralul bulgaresc al Marii Negre este cunoscut la nivel european. Foarte multi turisti opteaza pentru oferte in Bulgaria la mare decat in celalalte tari. Statiunile faimoase din Bulgaria, cum ar fi Nisipurile de Aur, Sunny bech si multe altele, sunt destinatii de vacanta cautate cu interes si de cei din vestul Europei ce doresc sa-si peteraca vacanta la Marea Neagra.

Multi din Vestul Europei aleg aceste oferte la mare in Bulgaria deoarece plajele sunt frumoase, ingrijite, serviciile de calitate, iar preturile mult mai mici decat in tarile cu deschidere la Marea Mediterana.

Multi aleg sa isi petreaca vacanta in Bulgaria pe litoralul Marii Negre deoarece aici se gasesc statiuni mai linistite si caldura nu este insuportabila precum in Grecia, Spania sau sudul Italiei. De altfel, tarile cu deschidere la Marea Mediterana nu doar ca au preturile mai ridicate pentru un sejur, dar sunt si mai comerciale.

Toti tind sa mearga in aceste tari pentru soare, plaja si distractii. In Bulgaria in schimb, chiar daca te bucuri de soare si de plaja, beneficiezi si de peisaje mai autentice, de paduri care se termina fix in malul marii, de munti care ajung sa se intinda pana Marea Neagra etc.

Daca in tarile cu acces la Marea Mediterana nu te bucuri decat de nisip si gazon artificial, ei bine, in Bulgaria sau Turcia sunt anumite zone unde climatul permite cresterea ierbii pana la intrarea in mare.

Cu alte cuvinte, Marea Neagra ofera o diversitate mai mare a peisajelor, astfel ca Turcia sau Bulgaria sunt destinatii ideale pentru persoanele care cauta mai mult relaxare decat distractie. Dar cu toate acestea, exista statiuni atat in Bulgaria, Turcia sau Romania, care se bucura de o viata de noapte destul de dezvoltata.

http://info.piu.ro/turismul-in-bulgaria/

Follow Andrei:

Tanar, nelinistit, pasionat de tot ce tine de Internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *