Vacanta la munte atunci cand ai copii

22/07/2014 | Autor: | Posted in Turism

S-au terminat vacantele acelea in doi, in care leneveai in bratele iubitului toata ziua sau va plimbati agale prin statiunile montane. Odata ce au aparut copiii in viata voastra, lucrurile se schimba radical si toate activitatile trebuie adaptate in functie de ei.

Vacante la munte Vila Evergreen

Daca ai emotii pentru ca vei merge la munte impreuna cu copiii si nu stii ce sa faci pentru ca ei sa nu se plictiseasca, vom dezbate in cele ce urmeaza cateva idei.

In primul rand, este bine sa aveti in masina si un cort, chiar daca va cazati la un hotel sau la o pensiune.

Un cort de dimensiuni mici, usor de carat si de montat poate reprezenta o reala aventura pentru cei mici. Intr-una din zilele de concediu puteti campa intr-o zona frumoasa si linistita, puteti face un gratar, juca diverse jocuri sau face diferite sporturi impreuna cu copiii, in jurul cortului.

Simpla idee de a locui intr-un cort reprezinta pentru multi copii o reala provocare pe care o primesc cu bratele deschise.

O alta activitate pe care o puteti face este urcatul pe munte.

Aveti grija, insa: copiii nu au nici rabdarea si nici rezistenta unui adult asa ca, pentru a fi siguri ca va fi o amintire placuta pentru ei, este bine sa va alegeti trasee montane usoare, cu multe obiective turistice sau peisaje frumoase.

Chiar si cele mai scurte trasee pot obosi copilul sau il pot plictisi asa ca, pentru a evita aparitia acestor probleme, in timp ce urcati incercati sa provocati copilul sa culeaga zmeura, mure, afine, ciupercute, flori si alte asemenea lucruri care sa ii tina mintea ocupata si care sa ii trezeasca spiritul de aventura.

Puteti intalni diverse pasari sau animale in padure, faceti copilul atent la fiecare dintre ele, explicati-i tot ce stiti despre fiecare in parte si nu doar ca veti evita sa apara plictiseala, dar ii veti imbogati si cultura generala cu exemple practice si informatii noi.

Este bine sa stiti ca aveti posibilitatea de a inscrie copiii intr-un grup organizat de expeditie sau intr-un parc de aventuri. Astfel, puteti obtine o zi in care sa acordati mai multa atentie relaxarii si relatiei de cuplu, in timp ce copiii dumneavoastra se vor distra copios si vor invata lucruri noi, atent supravegheati de personal de specialitate. Este o sansa pentru cei mici de a-si face noi prieteni si de a practica sporturi pe care in alta parte nu ar putea sa le practice.

Probabil ca dumneavoastra cautati la munte relaxare si liniste, insa cei mici au un spirit al aventurii care trebuie foarte bine alimentat, asa ca o activitate de acest gen impaca ambele tabere. In aceste parcuri de aventuri, copiii se pot da cu tiroliana, pot face tubing, trasee cu obstacole, se pot da cu bicicletele, pot face echitatie sau invata sa traga cu arcul.

Autor:

Vila Evergreen din localitatea Predeal este o unitate de cazare la munte ideala pentru familiile cu copii. Localizata in zona turistica Predeal-Valea Prahovei, ofera concedii de neuitat de primavara pana iarna, alaturi de servicii independente de organizare nunti si botezuri, traininguri si zile de nastere.

This author has published 3 articles so far.

Lasă un răspuns