Ce da valoare Bitcoinului

18/07/2017 | Autor: | Adaugat in categoria Afaceri

Desi Bitcoin se afla pe buzele tuturor, putini sunt cei care stiu ce este de fapt aceasta moneda si ce anume ii confera valoare.

In definitiv, o moneda Bitcoin reprezinta o simpla insiruire de cifre si litere, care nu are in sine nici un fel de valoare. Ce face totusi ca aceasta moneda sa fie atat de populara si oamenii sa investeasca sume mari de bani fiat pentru a o cumpara?

O valuta obisnuita, fie ca vorbim de lei, dolari sau euro, are la baza o rezerva de metal pretios care ii justifica astfel valoarea intrinseca. In lumea internetului si a monedei Bitcoin acest lucru nu se intampla. Valoarea este data doar de matematica, de unicitatea si securitatea acestei metode. Bitcoinii au toate atributele banilor: durabilitate, raritate, portabilitate, divizibilitate, fungibilitate si sunt usor de recunoscut. Neavand si fundamentul unei rezerve fizice de valoare, aceasta moneda digitala se bazeaza pe incredere si adoptie.

Altfel spus, valoarea unui bitcoin creste sau scade pe piata in functie de increderea pe care oamenii o au in el. Acelasi lucru se intampla de altfel cu orice alta valuta, fiind bine-cunoscute oscilatiile de curs valutar pe care dolarul sau leul le-au avut in situatii de probleme legate de terorism sau criza politica.

Bitcoin este o moneda inca tanara, fiind prima de acest fel si singura ce se bucura de o astfel de notorietate si utilizare. Desi viitorul sau nu poate fi prevestit de nimeni – ca de altfel in cazul oricari alte monede, virtuale sau nu – pretul sau pare a se stabiliza tot mai mult, iar factorii exteriori par sa aiba o infleunta mica si usor atipica asupra puterii sale.

Oamenii aleg sa utilizeze aceasta moneda datorita avantajelor pe care le ofera, prin usurinta in care este tranzactionata, prin lipsa unor comisioane, dar si prin garantarea faptului ca un transfer, o data efectuat si confirmat, nu mai poate fi inversat de catre nimeni.

Oricine poate cumpara sau vinde Bitcoin cu ajutorul unei conexiuni la internet si a unui portofel bitcoin. Mai departe, moneda inventata de Satoshi Nakamoto poate fi folosita pentru a cumpara diverse bunuri din magazine online, dar si din locatii fizice.

De altfel, acceptarea de bitcoini ca metoda de plata de mari corporatii precum Microsoft, Dell, Zonga si altele au dus la o crestere a increderii oamenilor in viitorul primei monede digitale criptate. Si in tara noastra exista tot mai multe magazine care accepta bitcoin, dovedind inca o data ca suntem mereu in pas cu lumea si cu tehnologia.

 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Ideea acestui Bitcoin Shop a pornit tocmai de la dorinta de a fi mai aproape de oameni si de a le oferi informatiile si datele de care au nevoie pentru a se lansa intr-o astfel de investitie si de a intelege mai bine si mai repede mecanismele care guverneaza aceasta piata.

Acest autor a publicat 4 articole pana acum.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Sanatate

Condițiile ideale pentru un implant dentar Fast & Fixed sunt o falcă complet edentuloasă, fără inflamații și chisturi în cavitatea bucală și un volum suficient de os al maxilarului. Însă, un pacient nu …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Cumparaturi

Jurnalul sau agenda este un accesoriu simplu, dar indispensabil pentru multe persoane. Poti cumpara jurnale si agende elegante din magazinul online Pravalia-cu-Surprize.ro. Jurnalele si agendele prezentate in sortimentul magazinului online, te uimesc …