Vara la munte sau la mare?

20/07/2011 | Autor: | Posted in Cazare

Cu totii avem preferinte in ceea ce priveste locul in care dorim sa ne petrecem vacantele. Unii prefer muntele, altii marea, dar cea mai mare parte a turistilor romani fac parte din categoria celor care iarna merg la munte, iar vara pe litoral.
Dar oare este marea destinatia ideala pentru vacanta de vara?

Multi ar spune ca da, insa exista o sumedenie de lucrui bune despre Bulgaria de argument care contrazic aceasta varianta.

In primul rand, dupa cum bine stim, litoralul romanesc a devenit din ce in ce mai neingrijit, iar serviciile oferite la mare sufera in continuare. Acest lucru se poate datora si faptului ca litoralul este o atractie pentru turisti doar 3-4 luni pe an, iar hotelierii si ceilalti comercianti de acolo incearca sa profite la maxim de pe urma turistilor. Investitiile scad de la an la an, toti incercand sa obtina un castig cat mai mare, care sa le poate asigura venitul pentru intreg anul, fara sa se gandeasca la consecinte.

Spre deosebire de litoralul bulgaresc, la munte, in orice zona a tarii, serviciile de cazare cat si ospitalitatea oamenilor sunt net superioare celor de la malul marii. De aceea in ultimii ani multi turisti romani, cat si straini decid sa se orienteze spre zone cum ar fi Valea prahovei sau Bran-Moeciu pentru a-si petrece concediile si vacantele de vara.

In comparative cu marea, muntele are mult mai multe de oferit, nu doar soare puternic si un loc de balacit. In statiuni ca Sinaia sau Busteni pot fi admirate nenumarate obiective turistice cum ar fi Castelele Peles si Pelisor, Castelul Cantacuzino, dar si frumuseti ale naturii ca Sfinxul, Babele, Cascada Urlatoare, Crucea Caraiman si multe altele. Majoritatea hotelurilor dispun de piscine, asa ca turistul are posibilitatea de a se scalda in conditii mult mai bune decat cele oferite de Marea Neagra care de la an la an da tot mai multe batai de cap turistilor, plaja fiind invadata constant de alge urat mirositoare.

Si la capitolul securitate, orice statiune montana este net superioara celor de pe litora. Pe litoral turistii sunt supusi riscurilor in fiecare clipa, pe cand la munte numarul incidentelor arata ca aici nu trebuie sa te temi sa iti lasi bunurile in camera sau pe o patura la soare.

Chiar si faptul ca multi turisti atat romani cat si straini aleg destinatii ca Bulgaria sau Grecia pentru o vacanta la mare arata faptul ca litoralul nostru este din ce in ce mai neglijent cu turistii, pe cand muntele este, ca intotdeauna, la fel de ospitalier.

Pentru mai multe informatii despre Cazare Busteni

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 1 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns