Vinerea Neaga in Romania 2012

24/11/2012 | Autor: | Posted in Cumparaturi

Anul acest black friday sau vinerea neagra mai pe romaneste pica pe 23 noiembrie si deja este anuntata cu surle si trambite de majoritatea magazinelor participante si anul trecut cand se pare a fost un real succes pentru toata lumea.
Anul aceste s-au anuntat si cateva magazine de fashion care vor sa profite de marele eveniment de shopping si cu siguranta vor aparea si jucatori noi.

Dar ce este vinerea neagra ( black friday ) ?

Conceptul de vinerea neagra ( black friday) a aparut in SUA mai exact in Philadelphia si caracteriza aglomeratia de pe sosele de dupa Ziua Recunostintei ( cam cum e la noi in fiecare zi ).
Vinerea neagra ( black friday ) este defapt ziua cand se da startul la reducerile pentru perioada sarbatorilor de iarna dar efectul psihologic este atat de mare incat lumea efectiv se calca in picioare pentru a prinde un produs cat de mic la un pret mai special.

Alte semnificatii ale cuvantului black friday
Termenul de black friday a mai fost folosit si in timpul crizei financiare din 1869 cand majoritatea burselor de marfuri si de actiuni au cazut din cauza unei bule finaciare care tot crestea de ceva ani de zile. Impactul pentru tarile dezvoltate a fost major pentru ca s-a extins din SUA pana in Europa. Termenul a ramas in amintirea investitorilor ca vinerea neagra de la ziua cand au inceput sa pice indicii si nu s-au mai oprit. Dar pe vremea aceea nu avea nici o treaba cu shoppingul sau picatul serverelor prin Romania.

In domeniul contabil al magazinelor reprezinta un lucru bun deoarece reprezinta perioada cand trec pe profit pentru prima data in an si continua exercitiul contabil pe profit pana la sfarsitul anului. Prin anii 80 a circulat aceasta teorie ca retailarii ar merge pe pierdere tot anul din cauza cererii scazute si singura perioada cand exercitiul financiar trece pe profit fiind din luna Noiembrie. In contabilitate termenul de negru inseamna profit sau plus in opus cu rosu care inseamna minus sau pierdere.
In 2012 vinerea neagra este anuntata pe data de 23 noiembrie si printre magazine care deja si-au anuntat participarea se numara: libraria Elefant.ro, Emag.ro, Flanco, MediaGalaxy, Evomag si Watchshop. Dar timpul nu este pierdut si speram sa mai apara si alte magazine care sa participe.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 1 articole .In curand si alte noutati.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?