Vremea sa trecem la anvelope de vara

posted in: Auto | 0

Daca nu de mult timp vorbeam de anvelope de iarna si care sunt beneficiile acestora pentru tine si masina ta, iata ca a sosit vremea sa schimbam putin subiectul! Nu stiu daca ti-ai dat seama inca, dar afara vremea este din ce in ce mai placuta, natura incepe usor-usor sa se inverzeasca, iar copiii ies la joaca in aer liber. Ce inseamna toate acestea pentru tine? Ei bine este foarte simplu, este timpul sa schimbi anvelopele de iarna cu anvelope de vara!

Majoritatea persoanele folosesc doua seturi de anvelope, in functie de anotimp. Avand in vedere ca iernile la noi in tara sunt din ce in ce mai grele, multi soferi s-au lamurit ca au nevoie de anvelope de iarna in sezonul rece. Acestea sunt mult mai bune in aceasta situatie decat cele all-season, dar daca vine caldura si tu inca le folosesti, situatia poate deveni dezastruoasa.

Anvelopele de iarna sunt foarte diferite de cele de vara. Daca este zapada sau gheata, cauciucul moale al acestora se muleaza perfect pe sosea. Daca le folosim insa si la temperaturi ridicate, cauciucul se va topi foarte usor si aceste anvelope de iarna nu ne vor fi utile din nou cand vine iar frigul. Inseamna sa scurtezi viata acestora cu intentie si nu vrei sa se intample acest lucru. Ar insemna sa cumperi unele noi pentru iarna viitoare.

” Pentru a schima cauciucurile de iarna cu anvelope de vara nu iti ia mai mult de 30 de minute daca apelezi la ajutor specializat, iar daca vrei sa le schimbi singur o sa petreci cu masina ta aproximativ o ora. ” , ne-a explicat George Iacob, managerul site-ului www.anvelotop.ro
Daca nu stii cum sa faci asta, sau nu ai echipamentul adecvat, cel mai bine este sa apelezi la serviciile unui service autorizat. Nici nu este costitisitor macar.

Nu conteaza cum decizi sa le schimbi, ideea este sa o faci asa cum trebuie. Este foarte periculos sa folosesti anvelope de iarna in anotimpul cald, si de asemenea te vei supune singur si la niste cheltuilei inutile. Vara aproape ca a venit asa ca este timpul sa cumperi anvelope de vara pentru ca vrei sa ai parte si de niste performante pe masura de la masina ta. Un set gresit de anvelope nu o sa te ajute deloc.

Acum ca am lamurit care sunt motivele, nu mai astepta si du-te la service pentru a-ti schimba cauciucurile cu anvelope de vara!http://www.anvelotop.ro/cgi-sys/suspendedpage.cgi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *