Wizz Air a lansat noua politica pentru bagaje

posted in: Turism | 0

Compania aeriana Wizz Air a anuntat ca a inaugurat noua politica pentru bagajele de cabina mari. Conducerea companiei a precizat ca decizia are ca scop eliminarea excesului de bagaje ce se transporta in aeronave. Reprezentantii Wizz Air au declarat ca pasagerii care au rezervat bilete de avion ieftine in Europa incepand cu data de 24 octombrie vor beneficia de gratuitate la transportul unui bagaj de mici dimensiuni de pana la 42X32X25cm. Pasagerii care doresc sa transporte un bagaj de cabina mare vor trebui sa plateasca o taxa de 10 euro, iar bagajul nu trebuie sa depaseasca dimensiunea de 56X45X25 cm. Conducerea Wizz Air a declarat ca inca de la inceperea testarilor din luna august, pasagerii au transportat cu 20% mai putine bagaje de mari dimensiuni in cabina. Totusi, dupa perioada de testari, pasagerii care au achizitionat bilete de avion Wizz Air au raportat companiei aeriene ca ar trebui sa mareasca dimensiunea bagajului acceptat in cabina de la 40 de litri la 60 de litri.

Taxa nu este obligatorie pentru toti pasagerii

Purtatorul de cuvant Wizz Air a precizat ca nu toti pasagerii vor trebui sa plateasca taxa de 10 euro ci doar cei care opteaza sa calatoreasca cu bagaje de mari dimensiuni in cabina de zbor. Oficialii companiei aeriene low cost Wizz Air estimeaza ca aproximativ 25% dintre pasageri vor plati aceasta taxa. Wizz Air este primul operator aerian care a inaugurat o politica de bagaje menita sa rezolve o problema importanta. Mai mult decat atat, conducerea companiei aeriene low cost a mentionat ca va reduce tarifele la biletele de avion cu 5 euro pentru ca taxa de 10 euro sa nu reprezinte o povara financiara pentru pasageri. Noua politica de bagaje nu va fi disponibila in cazul zborurilor aeriene rulate de Wizz Air in Ucraina.

Wizz Air este companie aeriena europeana care opereaza zboruri in regim low cost. Wizz Air a fost infiintata in anul 2003 si in prezent desfasoara curse aeriene catre 66 de destinatii importante din Europa. Cel mai mare numar de pasageri transportati de Wizz Air a fost in anul 2011 cand traficul de pasageri a fost de aproximativ 11 milioane.

Autor: http://ezboruri.biz/

Sursa: https://wizzair.com/ro-RO/useful_information/baggage

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *