Zona Bran – Bogatia Transilvaniei

posted in: Turism | 0

Zona Branului este una din atractiile principale a turismului din Romania. Comuna este localizata intre muntii Bucegi si cei a Craiului, intre depresiune Brasov si depresiunea Fagarasului. Este situate la 750 de metri altitudine. Branul are o importata turistica foarte mare pentru Romania acesta zona fiind vizitata de pe turisti care vor sa-si preaca timpul liber intr-un cadru natural de munte sau sau vor sa-si satisfaca curiozitatile fata de faimosul Castel Bran vizitat de turisti in toata perioada anului atat de romani cat si de cei straine.

In ceea ce priveste ce priveste Castelul Bran a fost construita in scop militar in 1377.In jurul caselului se invart multe legende, ceam cunoscuta fiind cea a lui Dracula sau a lui Vlad Tepes. Legenta spune ca Tepes era un vampir care se hranea cu sangele dusmanilor. Acesta legenda se datoreaza in mare parte cruzimii cu care domnitorul isi pedepsea dusmanii tragandu-i in teapa. Castelul este construit pe marginea unei stanci inalte pentru a avea o buna vizibilitate asupra imprejurimilor.

Astazi statiunea Bran ramane pentru Romania este un puct turistic fregventat in mai ales in sezonul rece. Statiunea dispune de 2 partii de ski Zanoaga(Bran Poarta) si Zanoaga Varianta ambele partii sunt luminate pe timpul noptii, ambele au lungimi de peste 670 m iar la baza acestor partii exista un puct de prim ajutor.

Multe altele merita o vizita daca ajungi in zona cum ar fii: Muzeul Salului Bran, Ceatatea Rasnov, Manastirea Aninoasa, si nu in ultimul rand Muntii Piatra Craiului , loc fregventat de catre alpinisti. http://www.cazarebranpensiuni.com

Cazarile sunt de cea mai buna calitate pentru ati oferi cu sigurata o vacanta de retinut. Zona Bran ramane un vestigiu autentic perfect pentru ati petrece vacanta intr-un cadru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *