Categorii
Gradina

Cum sa instalam pavajele de beton?

Pavelele din beton garanteaza o surfata simplu de instalat, solida care poate tine pana la 20 de ani. Cea mai anevoioasa portiune a muncii este de a crea o fundatie durabila la nivel. Este folositor sa intrebuintati cativa pasi in asamblarea pavajelor de beton:

Programarea – incepeti cu masurarea nivelului si desenarea unei diagrame a sectorului pe care vreti sa asezati pavelele, mentionand toate gruparile prezente, cum ar fi localuri, garduri si alte sectoare pietruite.

Prepararea aspectului – contactati institutiile locale de utilitati inainte de a porni excavarea. Trebuie infaptuita o panta inainte de pavare, pentru a asigura drenajul regulat. Asigurati-va ca aveti unghere de 90 de grade la punctele de pornire.

Excavarea;

Montarea de baza – compactarea intinderii terenului excavat cu un compactor placa, iar in portiunile mici, o placa de mana poate fi suficienta. Terenul se umple cu pietris, care va fi tasat din nou. Umezirea usoara a pietrisului va poate servi la compactare. In clipa in care va puteti plimba pe pietris, fara a suferi o scobitura, atunci puteti pune urmatorul strat de pietris, tasandu-l din nou. Asigurati-va de existenta pantei pentru drenajul apei.

Instalarea marginilor – asamblarea marginilor este neaparat necesara, putand utiliza ca materiale PVC, aluminiu, beton sau lemn tratat sub presiune. Bordurile prefabricate din beton sunt recomandate, pentru ca sunt simplu de instalat si foarte rezistente.

Patul de nisip – inainte de a monta pavelele, este util sa fie facut un strat de nisip, umpleti bine in spatiile mici.

Montarea pavajelor de beton – incepand dintr-un unghier de 90 de grade, incepeti sa montati pavajele din modelul pe care l-ati selectionat. Verificati sistematic ordonarea randurilor de pavele, cu o rigla de-a lungul muchiilor frontale a randului de start. Daca este indispensabila modificarea cantitatii de nisip, uzitati o surubelnita si un ciocan pentru a muta pavelele la loc. Ajustati pavelele pentru a se adapta excelent la unghiuri si margini.

Taierea pavajelor de beton – masurati si marcati pavelele de beton, care trebuie sa fie ajustate, cu un creion de marcaj. Pentru sculptate lor uzitati un diamant, o lama de ferestrau umed, un ciocan sau o dalta. Purtati mereu ochelari de protectie.

Compactare si finisare – maturati zona pentru a indeparta rezidurile, apoi imprastiati nisip mai mult pentru a umple articulatiile.

Finisarea – completarea cu nisip, pe suprafata pavajelor, este important sa se repete si in urmatoarele zile, pentru ca nisipul sa se puna intre articulatii, iar ploaia sa il taseze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *