Beneficii si riscuri ale celei mai dorite proceduri neinvazive: criolipoliza

posted in: Sanatate | 0

Criolipoliza este una dintre procedurile care pot fi realizate cu aparatura grasime localizata si presupune aplicarea unei temperaturi scazute pe tesutul adipos din corp, astfel incat in urma solidificarii si cristalizarii grasimii din zona respectiva, adipocitele sunt distruse printr-o metoda ce nu necesita o interventie chirurgicala. 

Astfel, criolipoliza este acea procedura de remodelara corporala in mod nechirurgical, cu ajutorul unui aparat care face posibila inghetarea grasimii de sub piele. De indata ca aceste celule grase au fost distruse, ele se desprind si sunt eliminate din corp cu ajutorul ficatului. 

Aceasta procedura este periculoasa? 

Desi nu exista foarte multe cercetari in domeniu, criolipoliza este privita ca un mod neinvaziv si sigur de reducere a grasimilor din corp, fata de procedurile traditionale, asa cum este liposuctia. 

Majoritatea oamenilor nu simt nimic in timpul procedurii, in afara de o senzatie ciudata atunci cand pielea se afla intre cele doua panouri de racire ale dispozitivului. Si pentru ca aceasta procedura nu necesita anestezie sau taieturi, cei care apeleaza la criolipoliza isi pot relua activitatile normale imediat, caci nu este necesara o perioada pentru recuperare. 

Singurele efecte secundare vizibile ale procedurii tind sa fie minore si apar in jurul zonei de tratament. Insa acestea sunt reduse sau dispar complet intr-o perioada de cateva zile pana la cateva saptamani. De asemenea, este normal sa se simta amorteala in zona de tratament pentru aproximativ o luna. 

Printre reactiile adverse care apar in urma acestei proceduri, se numara: roseata, umflaturi, echimoze, furnicaturi, amorteala, sensibilitatea pielii, durere usoara pana la moderata sau crampe musculare. 

Aceste simptome pot aparea celor care au apelat la aceasta procedura pentru cateva saptamani. Insa exista si alte cateva reactii adverse pe care o persoana le poate prezenta in primele saptamani dupa criolipoliza, si anume: 

  • Mancarimi, in special la cateva zile dupa procedura, cand celulele moarte sunt eliminate din organism 
  • Diaree, deoarece celulele grase moarte sunt eliminate din organism. 

Care sunt rezultatele pozitive ale criolipolizei? 

Toti cei care isi doresc sa apeleze la aceasta procedura, trebuie sa apeleze doar la persoane profesioniste, specializate, precum dermatologii sau chirurgii plastici. 

Un beneficiu al criolipolizei este acela ca spre deosebire de dieta si exercitii fizice, celulele grase sunt distruse si eliminate din organism. Iar asta inseamna ca acestea nu se pot intoarce sau mari o data cu cresterea in greutate. 

Exista alte cateva avantaje ale criolipolizei, iar printre acestea, trebuie specificate: 

  • Criolipoliza este o procedura cu risc scazut pentru majoritatea oamenilor 
  • Pielea nu este taiata sau compromisa, astfel ca sunt eliminate majoritatea riscurilor de complicatii, precum infectia sau cicatrizarea 
  • Exista putine reactii adverse confirmate 
  • Nu este nevoie de timp de recuperare sau zile libere de la munca sau de la activitatile obisnuite 
  • Rezultatele obtinute vor arata natural, caci acestea se dezvolta o data cu trecerea timpului treptat, in saptamanile de dupa interventie 
  • Este foarte potrivita pentru oamenii care au pierdut un numar de kilograme sau au greutatea potrivita, insa pe corp mai au zone cu grasime in exces. 
  • Exista un risc mai redus de redobandire a greutatii dinaintea procedurii, iar rezultatele sunt de lunga durata 
  • Riscul de umflaturi este scazut, caci celulele de grasime sunt distruse uniform pe o suprafata de piele. 
  • Aceasta procedura poate ajuta la cresterea increderii in sine, mai ales atunci cand este combinata cu pierderea in greutate obtinuta prin alimentatie sanatoasa si exercitii fizice. 

Cea mai buna aparatura grasime localizata este la Top Medika!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *